Yağ yakmanızı sağlayacak 5 ipucu

Güncelleme Tarihi:

Yağ yakmanızı sağlayacak 5 ipucu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 11:03

Diyete başlayan ve kilo vermek isteyenlerin en önemli problemi yağ yakımını hızlandırmak. Ancak beslenmenizde yapacağınız bazı değişiklerle bu hiç de zor değil!

Haberin Devamı

Konu kilo vermek ve forma girmek olunca yağ yakmak oldukça önemli hale geliyor. Kas kütlesini artırıcı ve yağ yakmayı hızlandırıcı antrenman çeşitleri vücut için en sağlıklı formül. Bu nedenle hem sağlıklı bir yaşam hem de formda bir görüntü için istenmeyen yağlardan kurtulmak ve yerini kasla doldurmak şart. Metabolizmanın yağ yakma hızını artırarak hedeflenen kiloya daha hızlı ulaşmak mümkün. Etkili önerilerle siz de yağ yakma hızınızı artırarak çok daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz. İşte yağ yakımını hızlandıran 5 ipucu:

Yağ yakmanızı sağlayacak 5 ipucu

1. KAHVALTIYI İHMAL ETMEYİN

Güne protein ve lif yönünden zengin bir kahvaltı ile başlamak hem uzun süre aç kalan midenizi yatıştırır hem de metabolizma hızını artırır. Kahvaltı öğününü atlarsanız vücut daha sonraki saatlerde açlık sinyalini daha güçlü verecek bu da sizin çok daha fazla yemek yemenize sebep olacaktır. Bu nedenle besleyici bir kahvaltı yağ yakımında oldukça önemli rol oynar. Yulaf ezmesi ve süt ile peynirli omlet harika birer kahvaltı seçeneği olabilir.

Haberin Devamı

2. DİYET LİSTENİZE ARA ÖĞÜNLER EKLEYİN

Diyetteyken 3 ana öğün yanında listenize ara öğünler eklemek hem fazla yemek yemenizin önüne geçer hem de metabolizma hızını hep aynı seviyede tutarak yağ yakımını stabil kılar. Ara öğün olarak bir porsiyon meyve, bir avuç kuruyemiş, simit-ayran ve iki top sade dondurma gibi seçenekler oldukça uygun olacaktır.

Yağ yakmanızı sağlayacak 5 ipucu

3. KENDİNİZİ STRESTEN UZAK TUTUN

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre strese maruz kalan kişilerde yağ yüzdesi artış gösteriyor. Stresli bir insan daha fazla yemeye yöneliyor ve yağ yakım enzimleri vücutta azalış gösteriyor. Bu sebeple stresten kurtulmak için farklı aktivitelere yönelmek ve stresi azaltmak yağ yakımını hızlandıran en önemli etkenlerden biri.

Haberin Devamı

4. YEŞİL ÇAY İÇİN

Yeşil çay metabolizma hızını artırıcı etkilere sahip. Yapılan araştırmalara göre her gün en az bir fincan yeşil çay tüketenler tüketmeyenlere oranla %4 oranında daha hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip. Yeşil çay içerisindeki antioksidanlar sayesinde vücudun ürettiği serbest radikaller üzerinde de oldukça etkili sonuçlar sağlıyor.

5. PROTEİN YÖNÜNDEN ZENGİN BESİNLER TÜKETİN

Düzenli egzersizle birlikte protein alımına özen göstermek vücudunuzdaki yağları kasa çevirerek istediğiniz görüntüye kavuşmanıza yardımcıdır. Bu nedenle hafta en az 4 - 5 kere protein ağırlıklı besinler olan balık, kırmızı et, beyaz et ve yumurta gibi besinlerden tüketmeye çalışın.

BAKMADAN GEÇME!