Vurgunun adı ‘Türk metodu’

Güncelleme Tarihi:

Vurgunun adı ‘Türk metodu’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 07:56

Dolandırıcıları ‘yarım saat içinde para kazanmaya başlama’ vaadiyle ‘Türk metodu’ isimli yeni bir sahtekarlık sitesi kurdu. Siteye takılan Canan Hoca’nın kaderine razı oluyor

Haberin Devamı

İnternette son zamanlarda farklı sitelere girdiğinizde bir anda karşınıza çıkan bir reklam ile belki siz de karşılaşmışsınızdır.

Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş'ın haberine göre, Türk metodu adıyla hazırlanan internet sitesi günde binlerce lira kazandırma vaadiyle dolandırıcılık yaptı. Daha önce Avustralya’da ‘Aussie Method’ adıyla başlayan ve binlerce Avustralyalı’nın para kaybetmesiyle sonuçlanan tuzağın Türkiye ayağında İsmail Aydın adlı bir kişinin ‘kısa sürede çok para kazandırma’ vaadi yer alıyor. Yatırılan paranın profesyonel yatırımcılar tarafından yönetileceği, para yattıktan saniyeler sonra bile kazanılmaya başlanacağı belirtiliyor.

FOTOĞRAF DA SAHTE

1 ay önce ABD’nin California eyaletine bağlı San Francisco’dan kayıt ettirildiği anlaşılan internet sitesinde Türkler tarafından gönderildiği iddia edilen sahte teşekkür mesajları da yer alıyor. Biraz araştırma yapıldığında İsmail Aydın isimli yatırım dahisi karakterin de sahte olduğu kolayca anlaşılıyor. İsmail Aydın’ın sitedeki görüntüsünün arşiv fotoğrafları satan bir internet sitesinden ‘Hipster iş adamı’ koduyla satın alınmış bir manken fotoğrafı olduğu görülüyor. Siz siz olun Türk metodu ile dolandırılmayın...

Haberin Devamı

'AMAN TANRIM O KADAR ÇOK KAZANIYORUM Kİ!'

Sitede başarı hikayeleri kısmında hayali dolar zenginlerinin ‘İsmail’e gönderdi. SMS’ler görünüyor. Ancak bu mesajlardaki Türkçe’nin mükemmelliği, ‘Aman Tanrım o kadar çok para kazanıyorum ki!’, ‘Ebeveynlerimi şaşırtıp borçlarımı ödemek üzereyim’ gibi cümleler bile bu işin bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu anlamaya yetiyor.

BU MESAJLA AVLIYORLAR

Sitede İsmail Aydın isimli şahsın yazdığı şu mesaj yer alıyor: Üniversite mezunu değilim ve bir matematikçi de değilim. İkili opsiyon piyasalarında milyonlarca dolar kazanmanın bir yolunu buldum ve ebeveynlerin ve aile bireylerimin de milyonlar kazanmasına yardım etmek istedim. Kullanımı çok kolay hiçbir tecrübesi olmayan biri bile yarım saat içinde para kazanmaya başlayabilir. Şimdi tam zamanı!

BAKMADAN GEÇME!