Vücut ağırlığınızla yapabileceÄŸiniz harika egzersizler

Güncelleme Tarihi:

Vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz harika egzersizler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2017 10:22

Bu hareketleri yapmak için spor salonuna gitmenize gerek yok. Evde vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz bu egzersizlerle kısa sürede vücudunuzu şekle sokabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak istiyorsunuz ama ağırlık kaldırıp, spor aletleri kullanmak sizin için zor bir yöntem mi? Sürekli spor salonlarına gidip kalabalık içinde spor yapmak size göre değil mi? Daha önceden olan sakatlıklarınız yüzünden vücut ağırlığınızla mı çalışmak istiyorsunuz? Öyleyse bu yazıda bahsedeceğimiz hareketler tam size göre!

Sağlığınızı korumak veya daha fit bir görünüme sahip olmak için en iyi yöntem daima spordur. Gerek spor salonlarına giderek, gerek evde kendinizi motive ederek spor yapabilirsiniz. Sadece vücut ağırlığınızla yapacağınız bu hareketler vücudunuzu kısa süre içerisinde forma sokmak için birebir.

Vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz harika egzersizler

Mekik

Haberin Devamı

Mekik en çok bilinen spor hareketidir. Özellikle karın bölgenizi ve üst bacak kaslarınızı çalıştıran bu hareket için sırt üstü uzanıp dizlerinizi hafifçe kırarak ayaklarınızın yere tam bastığından emin olun. Dizleriniz kırık şekilde sırt üstü yatıp ellerinizi ensede birleştirerek, başınız dizlerinize yaklaşacak şekilde yat-kalk hareketi yapın. Dilerseniz bu hareketi bacaklarınızı tamamen uzatarak da yapabilirsiniz fakat ayaklarınızı sabit tutacak bir yere sıkıştırmanız gerekebilir. Haftada 4 kere 3 set 15 tekrar mekik çekebilirsiniz.

Vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz harika egzersizler

Şınav

Şınav daha çok göğüs ve arka kol kaslarını çalıştıran bir harekettir. Vücut yere paralel olacak şekilde yüz üstü yatın. Elleri göğüs hizasında yere koyun ve dirsekler düz olana kadar kalkıp geri inerek hareketi tekrarlayın. Bu harekette en önemli nokta kalçanın sürekli yere paralel olmasıdır. Aynı hareketi daha zorlaştırmak isterseniz bacaklarınızı yüksekte tutarak (yastık, koltuk vb.) bu hareketi yapabilirsiniz.

Â

Vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz harika egzersizler

Squat

Haberin Devamı

Squat kalça bölgesini ve bacak kaslarını çalıştıran bir harekettir. Günümüzde genelde kadınlar arasında popüler bir spor hareketi olsa da doğru yapılması önemlidir. Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın, ayak uçlarınız karşıya baksın. Vücudunuzu dik tutarak oturur konuma gelinceye kadar yere doğru çökme hareketi yapın bir saniye bekleyin ve aynı şekilde kalkın. Burada önemli nokta belinizi ve sırtınızı her zaman düz tutmanızdır. Ellerinizi belinizde tutabilir veya dilerseniz kollarınızı yere paralel uzatarak dengenizi sağlayabilirsiniz. Haftada en az 3 gün 3 set 15 tekrar yapabilirsiniz.

Vücut ağırlığınızla yapabileceğiniz harika egzersizler

Lunge

Haberin Devamı

Bacaklarınızı sıkılaştırabileceğiniz bir diğer hareket lunge'dır. Sırtınızı düz tutarak öne doğru büyük bir adım atar gibi, arkada kalan diziniz yere yaklaşıncaya kadar eğilin. Arka diziniz yere ne kadar yaklaşırsa hareket o kadar zorlaşır. Bu harekette önemli olan adım atan bacağınızın dizden 90 derece bükülü şekilde olmasıdır. Daha fazla açmak bacağınıza fazla yüklenmenize neden olabilir. Bu pozisyondan aynı şekilde kalkarak diğer bacağınız için aynı hareketi uygulayabilirsiniz. Haftada 2 kez 3 set 15 tekrar idealdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!