HABER

YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti... Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, canlı yayında açıklama yaptı

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay ile ilgili itirazını reddetti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Öntürk, CNN TÜRK canlı yayınında CHP'nin itirazını ve YSK'nın verdiği kararı değerlendirdi. Öntürk, konuşmasında "Seçim bittikten sonra itirazları yapmak, seçim hukukuna aykırıdır. Ortalığı germenin peşindeler. Bunların derdi millete hizmet değil. 10 yıldır milletin sorunlarıyla uğraşmayan bir yönetim var." dedi.

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin Hatay itirazı da dahil olmak üzere son kararlarını şu şekilde paylaştı:

AK Parti'nin Ardahan'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi.

AK Parti'nin Iğdır'da seçimlerin yenilenmesi talep reddedildi.

Yeniden Refah Partisi'nin , Iğdır Aralık ilçesinde seçimlerin yenilenmesi yönündeki talebi reddedildi.

AK Parti'nin Bitlis Tatvan'da oyların yeniden sayılması yönündeki talebi reddedildi.

MEHMET ÖNTÜRK'TEN CNN TÜRK'E İLK AÇIKLAMA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Seçilen Mehmet Öntürk, CNN TÜRK canlı yayınında CHP'nin itirazını ve YSK'nın verdiği kararı değerlendirdi. Öntürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı

Hukukun kararı hepimizi bağlıyor. Doğru bir karar. Seçimde hiçbir sandıkta itiraz edilmiş bir süreç yoktu. Seçimi kaybettikten sonra CHP'li arkadaşların zaman kazanmak için yaptıkları bir iş. Şu an stoklarda yakıtımız bile yok. İşçilerin maaşı ödenmiyor. Bunlarla uğraşıyoruz.
4-5 gün zaman kazandılar ama lüzumsuz bir iş olduğu belliydi.

Bu tamamen oradaki sandık kurulu başkanlarına hakarettir. Orada her partinin temsilcileri, üyeleri var. Onlara hakarettir. 2014 seçimini de 3 bin oyla AK Parti kaybetti. Hatay'da kritik bir seçmen yapısı var. Millet iradesine saygı duyuyoruz.

Samandağı'na itiraz ettiler. Oradaki itiraz şu: Bizim orada sandık üyemiz yoktu. DEM Parti, İYİ Parti, CHP ve TİP'in oradaki seçim hakimi ve 2 memura rağmen aldıkları kararı. Ona itiraz ettiler reddetti. Burada kalkıp siyaset üretmeye çalışmak oradaki insanların da yaptıkları göreve ayıptır. Maalesef CHP, yapı ve mantık olarak bu şekilde. Kazandığı yer olduğu zaman haktır, kaybettiği yer olduğu zaman da hakkı yenmiştir. Bu şekilde bir siyaset yapıyor. Biz Hatay'ımızda birlik beraberlik içinde seçim yaşandı.

ORTALIĞI GERMENİN PEŞİNDELER

Eğer orada bir yanlışlık varsa oradaki üye tarafından anında yapılır. Seçim bittikten sonra itirazları yapmak, seçim hukukuna aykırıdır. Kazandıkları seçimlerde neye göre yol alınıyor. Ortalığı germenin peşindeler. Hatay şu an kendi meseleleriyle uğraşmayı bekliyor. Şu an itfaiyenin mazotu yok. Bir yangın çıksa araçların kullanacağı yakıt yok. Cuma'dan beri bununla uğraşıyorum. Faizler hariç 7 milyar borç var şu an. Bunların derdi millete hizmet değil. 10 yıldır milletin sorunlarıyla uğraşmayan bir yönetim var.

HATAY SİYASET TELLALLIĞI YAPANLARDAN KURTULDU

Bizim önceliğimiz şehrimizi ayağa kaldırmak. Bunlar 10 yıldır ayak oyunlarıyla şehri yönetmeye kalktılar. Arkalarında derin bir yapı var. Bu seçim kampanyasında hep Hatay konuşuldu. Bundan utanç duyuyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Millete hizmetkar olmak için yola çıktık. Hatay'ın iradesi böyle tecelli etmiştir. Artık bu siyaset tellallığı yapanlardan Hatay da kurtuldu.

AK PARTİ'NİN PROJELERİ NELER

TOKİ ve bakanlık tarafından 70 binin konutun ihalesi yapıldı, devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız açta açıkta kimse kalmayacak diye bize talimat verdi. Önümüzdeki senenin itibarıyla %70 konutların teslimini yapmış olmak hedefimiz. Şehrimizi ulaşımından turizmine kadar, OSB'ye kadar yeniden imar planı yapıp büyükşehir nasıl olunurmuş o hale getireceğiz.

Hatay'da seçim tartışması bitti. Aslında süreç başladığında Hatay kararını vermişti. Biz işimize bakıyoruz artık. Mazbata erken verilmedi. İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiler reddedildi. Bunlar tuttu 2. kez YSK'ya itiraz etti. Türkiye'nin demokrasisi dünyaya örnektir. Bir ülkede burada karıştırmaya çalışıyorlar. Bunların Hatay'da ciddi sıkıntıları var. Bunlar açığa çıkacak diye endişe ediyorlar. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler