HABER

Ukrayna'da çok sayıda yerleşim yeri Rus ordusundan geri alındı

Ukrayna'nın kaybettiği topraklarını geri almak için başlattığı taarruz devam ederken Luhansk bölge valisi Sergiy Gaiday flaş gelişmeyi duyurdu ve "Luhansk bölgesinin işgalden kurtarılması için resmen adım atıldı. Birkaç yerleşim yeri Rus ordusundan kurtarıldı, bu bölgelerde şimdi Ukrayna bayrağı dalgalanıyor" dedi. Ukrayna'nın açıklamasına Rusya'dan cevap gecikmedi...

Ukrayna Savaşı 8. ayında devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin, ilan ettiği 'kısmi seferberlikle' savaştaki dengeleri değiştirdi.

Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini düzenlediği törenle resmen ilhak eden Rus lider, tüm dünyayı tedirgin eden başka bir uyarıda da bulunarak "Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse, Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil” diyerek örtülü nükleer tehdidinde bulundu.

RUS ASKERLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Rusya'nın peş peşe hamlelerine Ukrayna'nı tepkisi aynı sertlikte oldu. Kaybettiği toprakları geri almak için taarruz başlatan Ukrayna ordusu ilerleyişini sürdürürken Rus askerlerinin bazı bölgelerden geri çekildiğine dair Haberler gelmeye başladı.

UKRAYNA DUYURDU: LUHANSK'TA BİR KAÇ YERLEŞİM YERİ KURTARILDI

Rus işgali altındaki Luhansk bölge valisi Sergiy Gaiday az önce flaş gelişmeyi duyurarak "Luhansk bölgesinin işgalden kurtarılması için resmen adım atıldı. Birkaç yerleşim yeri Rus ordusundan kurtarıldı, bu bölgelerde şimdi Ukrayna bayrağı dalgalanıyor" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler