SAÄžLIKLI YAÅžAM

Tüp bebek tedavisi ile doğan çocuklarda sağlık sorunları yaşanır mı?

Kadın Hastalıkları veDoÄŸum / Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Gurur Polat cevaplıyor; Tüp bebek tedavisi iledoÄŸan çocuklarda saÄŸlık sorunları yaÅŸanır mı?Dünyada tüp bebek ile doÄŸan çocuklar 30’lu yaÅŸlarınageldikleri için bu konu uzun uzadıya deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Elde edilen sonuçlaragöre tüp bebek ile doÄŸan çocuklar diÄŸer kendiliÄŸinden oluÅŸan gebelikle doÄŸançocuklara göre ne daha yüksek ne de daha az sakatlık oranına sahiptir. Aradaçok küçük bir yüzde ile tüp bebekle doÄŸan çocukların zeka seviyesinde birüstünlük gözükse de bu durumun tüp bebekten ziyade sezaryen ile olmasındankaynaklandığı sonucuna varılmıştır.Â

Kadın Hastalıkları ve DoÄŸum / Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Gurur Polat cevaplıyor; Tüp bebek tedavisi ile doÄŸan çocuklarda saÄŸlık sorunları yaÅŸanır mı?
Dünyada tüp bebek ile doÄŸan çocuklar 30’lu yaÅŸlarına geldikleri için bu konu uzun uzadıya deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Elde edilen sonuçlara göre tüp bebek ile doÄŸan çocuklar diÄŸer kendiliÄŸinden oluÅŸan gebelikle doÄŸan çocuklara göre ne daha yüksek ne de daha az sakatlık oranına sahiptir. Arada çok küçük bir yüzde ile tüp bebekle doÄŸan çocukların zeka seviyesinde bir üstünlük gözükse de bu durumun tüp bebekten ziyade sezaryen ile olmasından kaynaklandığı sonucuna varılmıştır. 

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler