HABER

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) 2023-2024 Akademik Yılı açılış töreni TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Kurtulmuş’un yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk ile akademisyenler ve davetliler katıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları hakkında konuşan Prof. Dr. Kurtulmuş, “Önce Rusların, arkasından Amerikalıların, Afganistan'ı işgali olmasaydı, dünyada büyük medeniyetler kurmuş olan o Afgan milletinin evlatları, bugün dünyanın dört bir tarafına gidebilmek, hayatta kalacak yarım lokma ekmek bulabilmek için bu uğraşı verirler miydi? Eğer vekalet örgütleri üzerinden Orta Doğu'yu ve Kuzey Afrika'yı böyle dizayn etmek için DEAŞ'ından Boko Haram'ına, PYD'sinden PKK'sına bir sürü örgüte bu kadar destek vermeselerdi, Ortadoğu'nun ve Kuzey Afrika'nın halkları hayatta kalabilmek için, başka ülkelere göç etmek için canlarını ortaya koyarlar mıydı ? Dolayısıyla dünyadaki bu anlamdaki siyasal yapılanmanın da yeniden gözden geçirilmesi, göç meselesinin arkasındaki işgal ve yeni emperyal politikaların üzerinde de odaklanılması kaçınılmazdır” dedi.

"AFRİKA KITASI YENİ BİR UYANIŞIN BAŞLANGICINDA"

“Biz dünyaya hakim olmalıyız” anlayışının ortadan kaldırılması gerektiğini belirten TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Emperyalistler eski dönemden, koloniler döneminden kalma siyasetlerini yenileyerek dünyanın birçok ülkesinde açlığı ve kıtlığı tetikleyecek yeni politikaları izlediler. Şimdi Afrika Kıtası yeni bir uyanışın başlangıcında. Dünyanın en önemli su kaynaklarına sahip olan Nijer'de dünyanın en ağır yoksulluğu yaşanıyor. Bunun temel nedeni sahip oldukları madenlerin, sahip oldukları doğal kaynakların kendileri görmeden çıkartılarak sözde medeni Avrupa ülkelerine kaçırılmasıdır. Dolayısıyla dünyadaki açlığı, kıtlığı her vesileyle diline dolayanların önce dünyadaki halklardan çaldıkları zenginlikleri niçin ve hangi gerekçeyle çaldıklarını 7,5 milyar insana anlatmaları lazım. Bunun için bu sorunun çözümünde de bu zihniyetin arkasındaki ‘biz dünyaya hakim olmalıyız. Biz güçlüyüz, biz büyüğüz, biz medeniyiz, diğerleri medeni değildir. Onların bu zenginliklere ihtiyacı yoktur’ anlayışının ortadan kaldırılması lazım” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler