HABER

Simit satan çocuğun yavru kedi ve köpeğe merhameti, yürekleri ısıttı

Gaziantep’te, sokaklarda simit satarak aile bütçesine katkı sağlayan 15 yaşındaki Muhammet Enes Kartal’ın, borca aldığı simitlerden birini sokakta aç olan yavru kedi ve köpeğe verdiği anlara ait görüntüler yürekleri ısıttı. Görüntülerle ilgili konuşan Kartal, “Sonuçta onlar da birer can ve çok açlardı. O yüzden hiç düşünmeden simitlerimden birini verdim” dedi.

Olay, geçtiğimiz günlerde Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 15 yaşındaki Muhammet Enes Kartal, tatil dönemlerinde aile bütçesine katkı sağlamak için simit satmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde de simitçiden borca aldığı simitleri satmak için işe koyulan Muhammet Enes, bir sokağa girdiğinde kendisini izleyen yavru köpek ile kediyi gördü.

Aç olan hayvanlara duyarsız kalmadı, o anlar hem duygulandırdı hem de yürekleri ısıttı

Bir sürelik duraksamanın ardından yavru köpek ile kedinin aç olduğunu fark eden 15 yaşındaki Muhammet Enes, borca aldığı simitlerden birini hiç düşünmeden ikiye bölerek bir parçasını yavru köpeğe, diğer parçasını ise kediye verdi. Yürekleri ısıtan o anlar ise yaşananlara şahit olan bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada tıklanma rekorları kırarken, Muhammet Enes örnek davranışı ile bütün ülkeye örnek oldu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler