HABER

Sıcak hava Türkiye'yi terk ediyor

Yurt genelinde etkili olan Eyyam-ı bahur sıcaklarıyla termometreler 40 derecenin üstüne çıkmıştı. Bugün itibariyle Batı'da bunaltan sıcaklar etkisini yitirerek mevsim normallerine dönüldü. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu gece İstanbul ve çevre illerde yağış beklendiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Batı'da sıcaklıklarının düşeceği, Doğu'da ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.

Rekor sıcaklıklar Batı bölgesini terk ediyor. 8-9 derecelik sıcaklık düşüşüyle mevsim normallerine dönüldü. Meteoroloji verilerine göre İstanbul ve çevre illerde 3 gün sürecek yağış bekleniyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında yağışların bu geceden itibaren etkili olacağını söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen'in paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Marmara ve Karadeniz'de yarından itibaren tüm yurtta Pazar gününe kadar sıcaklık ortalamaya dönecek. Aşırı sıcaklar terk etti Bu gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul Yalova Bursa çevreleri yağışlı. Yağışlar bu bölgelerde 3 gün yerel olarak devam edecek.

DOĞU'DA SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde Batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının azalacağının, Doğu'da ise artacağının altı çizildi. Yapılan değerlendirmelerde "Hava sıcaklıklarının bu hafta başından itibaren iç ve batı bölgelerde azalarak mevsim normalleri civarına ve yer yer altına düşeceği, ancak İç Anadolu’nun doğusu ile doğu ve güneydoğu bölgelerde artarak mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor." denildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler