HABER

Selçuk Bayraktar: Soykırımı lanetlemek için buradayız

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK canlı yayınında "Barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için buluştuk. Elbette, çabalarımız gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangına az da olsa söndürecek şekilde, destek olmak için buradayız."

"Bugün bu zulüm milli teknoloji geliştirme kabiliyetinin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Bizlerin tüm gayretimiz tüm toplumla paylaşmak, farkındalık yaratmak, daha adil dünya için nesiller yetiştirmek. Bunun yanında tüm bu teknoloji geliştirme serüveninin tam manasıyla buluşmasını sağlamak. Aziz şehitlerimizin ruhlarını şad etmek ve Filistin'de devam eden hukuksuz işgal ve barbarca katliamı lanetlemek için buluştuk"

"DÜNYANIN DAHA ADİL BİR YER OLMASI İÇİN RÜZGARIN DAHA GÜÇLÜ ESMESİ GEREKİYOR"

Bayraktar "Özellikle ülkemizin son 20 senede tanıdığı milli savunma sanayisindeki ivme tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. İHA'ların başarısı, Karabağ'da başka ülkelerde muharebelerde galip çıkması dünyanın büyük ilgisini çekti. Birçok alanda hem savunma özellikle teknolojinin diğer alanlarında da yüksek teknoloji seferberliği başlattık. Elbette savunma sanayinin yanında yüksek teknoloji geliştirmek uluslar için çok kritik. Süper güçlerin bazıları tüm dünyanın sahip olduğu kadar silah geliştiriyorlar. Dünyada zulme maruz kaldığı dönemde zulmün tarafını seçmiş olması dünyayı çok dengesiz hale getiriyor. ABD'nin İsrail'e verdiği destekte de görüyoruz. Büyük soykırıma bu destek vesile olmuş oluyor. Ülkemizde de biz bunu terörle mücadelede yaşadık. Silahsız insansız hava araçlarını ülkemize vermediler. Ambargolar kapsamında teknolojileri vermek istemediler. Türk mühendislerinin Türk askerlerinin sırt sırta mücadelesiyle bunu avantaja çevirdik. En gelişmiş teknolojileri vermeyince en gelişmiş SİHA'ları geliştirmiş olduk. İnşallah hep beraber bu zulme dur diyecek imkana sahip olacağız. Dünyanın daha adil bir yer olması için rüzgarın daha güçlü esmesi gerekiyor. Bunun yolu milli teknolojiyi geliştirmekten geçiyor. Kızımla birlikte geldik. Yürüyüşümüze katıldık" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler