HABER

Seçil Erzan'ın tehdit edildiği iddia edilen görüntüler ortaya çıkmıştı! Yeni iddialar...

Seçil Erzan'ın tehdit altında çekildiği öne sürülen görüntülerle ilgili videoyu çeken Mojitaba Hakani'nin avukatı Sabih Sorucu zorla çekildiği öne sürülen videonun Seçil Erzan'ın evinin önünde çekildiği ve Erzan'ın Hakani'ye senet imzalatması nedeniyle bu videonun çekildiğini söyledi. Avukat Sabih Sorucu, Seçil Erzan'nın 10 milyon dolar karşılığında verdiği bonoda, Süleyman Aslan'a karşı güven sağlamak için müvekkilini kullandığını ve "Bak İranlı iş adamı var. O da imzalıyor merak etme sorun yok" şeklinde güvence oluşturarak parayı aldığını belirtiyor.

Banka müdürü Seçil Erzan'ın tutuklandığı dolandırıcılık olayıyla ilgili, Erzan verdiği ifadede tehdit edildiğini söylemişti. Erzan'ın tehdit altında çekildiği öne sürülen videonun detayları ortaya çıktı. Mojitaba Hakani tarafından çekilen video ile ilgili avukatı açıklama yaptı. Avukat Sabih Sorucu, yaptığı açıklamada videonun 7 Nisan 2023 tarihinde Çorlu'da çekildiği ve videonun tehdit altında değil Seçil Erzan'ın evinin önünde çekildiğini söyledi. 

"VİDEOYU KENDİMİZ POLİSE TESLİM ETTİK"

Mojitaba Hakani'nin avukatı Sabih Sorucu, "Yayınlanan bir haberle birlikte bütün medya kanallarında müvekkilin sanki zorla Seçil'i kaldırıp, götürmüş ve ona video çektirmiş gibi bir izlenim oluşturuldu. Yayına konu videoyu müvekkil kendi çekmiştir doğru. 7 Nisan 2023 tarihinde Seçil'in evinin önünde çekilen bir video. Seçil'in kendi rızası ile çekilen bir video. Orada Seçil'in oturmuş olduğu site yeni imar edilen bloklar ve yan tarafı açık alan, orada kapının önünde çekilen video sanki ormanlık alanda yada boş bir arazide çekilmiş gibi lanse edilmiş. Bu doğru değil. O videoyu müvekkilin Mali şubede müşteki şüpheli olarak ifadesinin alındığı sırada biz görevlilere kendimiz teslim ettik. Bizim müvekkilimizin dijital materyallerine el konulmamıştı. Herhangi bir şey yoktu. Biz kendi istediğimizle verdik. İfademizi verirken. Herkes parasını kaptırmıştı. Müvekkilde parasını kaptırdı ama parasını kaptırmakla kalmayıp, bir de senet imzalatmıştı. Nasıl Seçil herkese güven sağlayarak para toplamış ise müvekkilden de güven sağlayıp para aldı. Bir de Süleyman Arslan'dan para alabilmek için onun güvenini kazabilmek için müvekkili aracı kılmış ve kullanmıştır" dedi. 

"SEÇİL ERZAN ARABAYA KENDİ İSTEĞİYLE BİNDİ"

Avukat Sorucu, "Bu nedenle müvekkil Seçil'in görevden alınmasından sonra, o gün ortadan kaybolduğu günden sonra, herkes parasını kaptırmış ama müvekkilde hem parasını kaptırmış hem de borç batağı içine girmiş olması sebebiyle, yakınlarından Seçil'in Çorlu'ya gittiği haberini alıyor. Müvekkilde Çorlu'ya giderek kendisiyle konuşuyor. Hatta Seçil kendisi gelip arabaya biniyor. Çaresiz, ağlamaklı, intihar düşüncesi içerisinde berbat bir durumda. O esnada müvekkil soruyor neden böyle yaptın diye. Ne oldu? Biz ne olacağız? Şeklinde konuşma esnasında bari bu borç bakımından Süleyman Arslan icra takibi yaparsa buna karşın elimizde bir şey olsun diye video çekmiş. Orada Seçil'in yazı yazacak, imza atacak hali de bulunmadığı için video çekildi. Yoksa herhangi bir şekilde baskı uygulandığı yada tenha bir alana götürüldüğü iddiası doğru değil. O video bir yerden çıkmış değil. O video bizim tarafımızdan mali şubeye teslim edilmiş bir video" diye konuştu. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler