HABER

Sarıyer'de silahlı saldırı düzenlenen kilisenin avukatı: Saldırganların kapıyı açıp içeri aldıkları kişi, o günkü kurban

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetmişti. Saldırıyı anlatan kilisenin avukatı Afşin Hatipoğlu, "Ayin devam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye geliyorlar. Ve kapıyı açıp içeriyi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıklarında önce rahmetliyi burada ne yazık ki katlediyorlar " ifadelerini kullandı.

İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne dün sabah pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Tuncer Cihan isimli kişi hayatını kaybederken, yapılan çalışmalar sonucunda dün akşam saatlerinde saldırganlar yakalandı. Saldırının gerçekleştiği kilisenin kapısına ise bugün Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Kilisenin avukatlığını yapan Afşin Hatipoğlu saldırı anında yaşananları anlattı. Afşin Hatipoğlu, "Sabah ayininde, ayin devam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye geliyorlar. Ve kapıyı açıp içeriyi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıklarında önce rahmetliyi burada ne yazık ki katlediyorlar.

Önce kabzayla kafasına vuruyorlar, daha sonra ateş ediyorlar. Sonra da rastgele kilisenin etrafına ateş ediyorlar. Görgü tanıklarının söylediği Arapça veya Farsça tam çıkartamadıkları bir dille bazı şeyler söylüyorlar ve daha sonra uzaklaşıyor.

Saldırı gerçekleştikten sonra ölen kişi dışında bir yaralı söz konusu değil. Polisin bize söylediği kadarıyla silahlardan birinin tutukluluk yaptığı, onun da paniğe sevk ettiği ve daha fazla can kaybının önüne geçtiği ama görüntülerde var, saldırganlardan bir tanesi kilisenin ortasına kadar devam ediyor, bağırmaya devam ediyor ve sağa sola ateş ediyor. Tabii büyük bir korku ortamı oluyor, bir kişi hayatını kaybediyor" ifadelerini kullandı.

"PERŞEMBE GÜNÜ BURADA TOPLU AYİN GERÇEKLEŞTİRİLECEK"

Hatipoğlu, "Burası Perşembe günü saat 07.00’deki ayine kadar kapalı. Çünkü Hıristiyan inancına göre, böyle bir saldırı olduktan sonra tekrar bir kutsama ayini olmadan o kilise ibadete açılamıyor. Bütün azınlık cemaatlerinin liderleri Perşembe günü saat 07.00’de burada toplu ayin gerçekleştirecekler.

Bu görmüş olduğunuz alanı da merhumun anısına 'Anma bölgesi' yaptılar. Buraya mum dikilip kendisi için dua edilecek. Burası kilisede muhafaza edilecek, merhuma saygı açısından saklanacak" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler