HABER

Sarıyer'de kilisede silahlı saldırı... İstanbul Valisi Davut Gül açıklama yaptı

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili olarak, 'Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.' dedi. Öte yandan Sarıyer'deki silahlı saldırıya siyasilerden art arda tepkiler geldi. Adalet Bakanı Tunç, 'Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.' ifadelerini kullandı.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Santa Maria Kilisesindeki saldırıya ilişkin, “Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

VALİ GÜL: TEK KİŞİYE SALDIRI OLDU, YARALI YOK

İstanbul Valisi Davut Gül saldırı ile ilgili şu detayları paylaştı:

Hepimizin başı sağ olsun. 52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş. İçeri girilmiş ve vefat eden kişiye saldırıda bulunulmuş. İçişleri Bakanlığımızın açıklaması olayın çerçevesini çiziyor. Paylaşılan diğer bilgilere itibar etmeyelim. Olay çok yeni. Herkes görevini yapıyor. Failler yakalanıp yargılanacak. Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler