HABER

Rus saldırısında bacağını kaybetmişti, jimnastik yarışmasını kazandı

Geçen sene Rusya’nın Odesa’ya saldırısı sonucu bacağını kaybeden ve protez takıldıktan sonra jimnastiğe geri dönen Oleksandra Paskal (7), Ukrayna’nın Çornomorsk şehrinde düzenlenen jimnastik yarışmasını kazandı. Ukrayna Dışişleri Birinci Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar, Oleksandra’nın performansının görüntülerini yayınladı.

Ukrayna Dışişleri Birinci Bakan Yardımcısı Emine Dzheppar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçen sene Rusya’nın Odesa’ya saldırısı sonucu bacağını kaybeden Oleksandra Paskal’ın jimnastik yarışmasını kazandığını duyurdu.

Dzheppar, “Geçen yıl Rusya'nın Odesa'yı bombalaması sonucu bacağını kaybeden Oleksandra Paskal, jimnastik yarışmasını kazandı. Oleksandra yaşadığı travmayı güce dönüştürdü. Başarılı bir rehabilitasyon geçirdi ve protez takıldıktan sonra jimnastiğe geri döndü. Onun örneği hepimize her şeyin mümkün olduğunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna medyasında yer alan haberlere göre 7 yaşındaki Paskal, Çornomorsk şehrinde düzenlenen ritmik jimnastik yarışmasını kazandı. ,

Paskal’ın geçen sene saldırı sonucu bacağını kaybettiği, rehabilitasyon için annesiyle birlikte Avusturya’ya gittiği ve burada Paskal’a biyonik protez verildiği ifade edildi.

Ampütasyondan önce de dans ve jimnastikle ilgilenen Paskal’ın, rehabilitasyon sonrası ilk müsabakası olduğu ifade edildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler