HABER

Marmara Denizi İmralı Adası açıklarında kargo gemisi battı

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine kuru yük getiren 69 metrelik kargo gemisi Marmara Denizi'nde battı. Bölgeye çok sayıda ekip gönderilirken, gemide 6 kişilik mürettebat bulunduğu bildirildi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Mudanya ’da kriz merkezi oluşturduklarını, çalışmalarını yakından takip etiklerini söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapılan aramalarda boş bir can salı bulunduğunu duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan İmralı adası açıklarında batan gemiye ilişkin bir açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bölgeye intikal eden TCSG 25, TCSG 85, TCSG 313 botları aramalara devam etmektedir. Helikopter hava muhalefetinden dolayı kalkış yapamamıştır. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salı bulunmuştur" denildi.

İşte Bakanlıktan yapılan açıklama:

Marmara Denizi'nde İmralı Adasının güney batısında 59 m. boyundaki 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuruyük gemisinden 06.32'de Cospat-Sarsat sitemimizden EPİRB acil durum sinyali alınmıştır.

Bölgeye derhal Sahil Güvenlik Komutanlığı ve KEGM deniz ve hava unsurları yönlendirilmiştir. Bölgedeki gemilere Türk Radyo aracılığı ile çağrılar yapılmaktadır.

Saat 07.12 itibarı Batuhan A isimli gemiden alınan AIS sinyali de kesilmiştir.

Batuhan A isimli geminin çağrılara cevap verememesi nedeniyle, Arama Kurtarma Yönetmeliğinin (c) bendine göre "Tehlike safhası" ilan edilmiştir.

Batuhan A isimli gemi son durum: TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştır.

Söz konusu gemi, dün akşam saat 20:00 sularında Marmara Adasından Gemlik’e yüklü olarak seyre kalkmıştır.

Arama ve Kurtarma Faaliyetleri tüm ilgili unsurlarca devam etmektedir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler