HABER

Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki: Soykırıma varan katliamdır, Netenyahu ve çetesi savaş suçları mahkemesinde yargılanacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Nasıl Srebrenitsa katliamının, soykırımının suçluları uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanıp ceza aldılarsa, Gazze soykırımının baş sorumlusu olan Netenyahu ve çetesi de uluslararası savaş suçları mahkemesine gidecek ve orada yargılanacaklardır" dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kurtulmuş, hem Filistin davası bakımından hem de insanlık tarihi açısından en acı, en zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, "İnsanlık tarihinin görmediği kadar büyük bir zulmü maalesef şu anda Gazze'deki kardeşlerimiz yaşıyor. Biz şu an burada konuşurken yine Gazze'de evler bombalanıyor, gencecik insanlar, çocuklar hayattan kopartılıyor. Bu açık bir şekilde soykırıma varan bir katliamdır. Dünya üzerindeki diğer katliamlar gibi Gazze katliamı da tarihe bir yüz karası olarak geçmektedir. Dün nasıl başta batı dünyası olmak üzere insanlık alemi yaşanan katliamlara seyirci kaldıysa, sadece izlemekten ibaret bir pozisyon takındıysa bugün de aynı şeyi yaşıyoruz. Filistin'de yaşanan bu soykırımı arkalarına aldıkları ABD ve batı dünyası dahil olmak üzere, arkalarına aldıkları bu güçle her türlü zulmü yapıyorlar. Ne yazık ki yönetimler buna seyirci kalıyor" dedi.

'SİYASİ BASKI OLUŞTURUYORUZ'

Bütün dünyanın seyirci kaldığı soykırıma karşı, büyük katliama karşı Türkiye olarak ilk andan itibaren tepkilerini en yüksek düzeyde ortaya koyduklarını belirten Kurtulmuş, "Meselenin önce acil ateşkes ve insani yardım başta olmak üzere, meselenin acil çözülmesinin şart olduğunu ortaya koyuyoruz. TBMM olarak parlamenter diplomasinin bütün imkanlarını kullanarak uluslararası platformlarda parlamento başkanları ile birlikte bu meseleyi müzakere ediyoruz. Bir an evvel uluslararası camianın harekete geçmesi için siyasi baskı oluşturuyoruz. İsrail'in saldırılarına başladığı ilk gün TBMM'deki bütün muhalefet partileri, müşterek bir deklarasyon yayımlayarak Filistin halkının yanında olduğunu, İsrail'in bu saldırganlığının karşısında olduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler