HABER

Kurtulmuş: Gazze'de İsrail hükümetinin acımasız saldırıları sonucunda büyük soykırım yaşanıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek Meclisi ziyaretinde yaptığı açıklamada "Auschwitz’teki toplama kamplarında Naziler tarafından Yahudiler önemli bir katliama ve soykırıma tabi tutulmuşlardı. Arkasından Srebrenitsa'da yakın dönemde büyük bir insanlık dramı, büyük bir soykırım yaşandı. Aynı ikisine benzer şekilde şu anda Gazze'de İsrail hükümetinin acımasız saldırıları sonucunda bir büyük soykırım yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Çeşitli ziyaretler kapsamında Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Bosna Hersek Meclisi'ni ziyaret etti. Kurtulmuş, Meclis Binası'na gelişinde, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Marinko Cavara ile Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Kemal Ademovic tarafından karşılandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş daha sonra, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Cavara, Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcıları Denis Zvizdic ve Nebojsa Radmanovic ile Bosna Hersek Halklar Meclisi Başkanı Ademovic ile heyetler arası görüşmeye katıldı.

Heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, Bosna Hersek ve Türkiye halklarının derin, tarihi, kültürel bağları olduğunu, özellikle son yıllarda her alanda artan ilişkilerin bundan sonra da sürdürülmesi konusunda fikir birliğine içinde olduklarını söyledi.

Kurtulmuş, Saraybosna-Belgrad oto yolu olmak üzere Türkiye'nin gerçekleştirmeye çalıştığı projelerin en kısa süre içerisinde tamamlanmasının, bölgesel istikrarın ve güvenin sağlanması bakımından da önemli olacağını belirtti.

Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve birliğine önem verdiklerini aktaran TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Bosna Hersek'in Dayton Antlaşmasıyla oluşturulmuş olan bugünkü statüsünün hiçbir şart altında zedelenmeye çalışılmaması, buradaki güven ve istikrarın temini ve tesisi konusunda Bosna Hersek hükümetinin sahip olduğu kararlılığa Türkiye'nin de destek verdiğini ifade etmek isteriz. Bizim özellikle bölgemizde, Balkanlar'da, Karadeniz'de, Kafkaslar'da, Orta Doğu'da, Afrika'nın güneylerine kadar inen coğrafyada bu kadar çok problem, bu kadar çok çatışma, bu kadar çok gerilim varken ayrıca Balkanlar'da yeni gerilimler istemediğimizi, bunların ne bölge halklarını ne de dünya sistemine bir katkısı olmayacağını ifade ettik, teyit ettik." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler