HABER

Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi Taksim'de açıldı

CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisi', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da katıldığı törenle Taksim Meydanı'nda açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından savaş ve savaşın etkilerine Filistinli çocukların bakış açısıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlenen; ?Kurşun Geçirmez Düşler: Gazzeli Çocuk Ressamlar Sergisiö Taksim Meydanı'nda açıldı. Serginin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Davut Gül ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı. 

GAZZELİ ÇOCUKLARIN ÇİZDİĞİ RESİMLER SERGİLENİYOR
Sergi, Gazze'de savaşa tanık olan çocukların  duyguları, savaşın koşulları ve travmaları sanat aracılığıyla aktararak toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Sergi, Gazze?de 2008-2009 yıllarında gerçekleşen 'Dökme Kurşun Operasyonu' sırasında annesinin roketle hedef alınarak şehit edilmesi ve ardından ailesinden 26 kişinin katledilmesine tanık olan 6 yaşındaki Gazzeli bir kız çocuğu olan Mona?nın çizdiği resimden hareketle gazeteci Abdullah Aytekin tarafından başlatılan resim projesini içeriyor. Sergide, Aytekin tarafından toplanarak bugüne kadar muhafaza edilen ve bir kısmı daha sonra yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden Gazzeli çocukların çizdiği 266 eserin arasından bir seçki yer alıyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler