HABER

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu kavgası yeni MYK'ya yansıdı mı?

CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belli oldu. Eski MYK üyelerinden Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Lale Karabıyık, Ahmet Akın ve Devrim Barış Çelik yeni MYK'da da yer aldı. CNN TÜRK'te uzman isimler CHP'deki yeni MYK'yı yorumlarken Kılıçdaroğlu-İmamoğlu ilişkisindeki son duruma dikkat çekti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ardından istifalarını sunan MYK üyeleri ile genel merkezde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, basına kapalı yapılan toplantıda eski MYK üyelerine teşekkür etti. Ardından Kılıçdaroğlu, yeni MYK üyelerini belirledi. Daha önce 18 kişiden oluşan MYK'nın yeni listesinde 15 kişi yer aldı.

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Coşkun Başbuğ, CHP'deki yeni MYK ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmayacağı, kurultaya da böyle gideceği şeklinde görüntü. Ortada bir şey yok demeye getirdi. Ortada aslında bir hezimet söz konusu. Dünyanın hangi köşesinde sırtı minderden kalkmayan kişiye şans verilir. Etik açıdan Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakması konuşuldu.

İsimlere baktığımızda yeni MYK’da isimlerde iki kişilik azalma var, 4 kişi yerini korudu. Faik Öztrak her devrin adamı yerini korudu.

 'İMAMOĞLU'NA YAKIN İSİMLERİNİN TASVİYE EDİLDİĞİ BİR LİSTE ORTAYA ÇIKTI'

İmamoğlu kadrolarının, isimlerinin tasviye edildiği bir liste ortaya çıktı. Daha önceden görevden aldığı isimlerin tekrar geldiğini görüyoruz. Bunlardan biri Erden Erdem FETÖ’den pek çok işlem yapıldı. Ali Mahir Başarır ‘satılık ordu’ diyen bir kişi, çok tartışıldı. Tanju Özcan gibi isimler uzaklaştırıldı. İmamoğlu’na yakın isimlerin tasfiyesi gibi bir niyet tuttu. Kılıçdaroğlu öylesine koltuğa tutunmuş durumdaki asla bırakma niyeti yok. Kurultay’da ciddi bir hakimiyeti var Kılıçdaroğlu’nun.
Kılıçdaroğlu bence yerel seçimi hedefledi. Kılıçdaroğlu bence oldu-bittiye götürerek koltuğunu koruyacaktır.

Öyle bir süreç hiç başlamadı. Sahnede böyle bir süreç sergilendi ama arka planda kavga ediyorlardı. Akşener ve İmamoğlu sahnelerde, meydanlarda hep el eleydiler. Kemal ile olmaz diyen böyle bir görüntüyü verir mi baba oğuluz diyen biri.

İmamoğlu'nun oturduğu andan itibaren proje yürüdü. Onur Öymen'in kitabında bahsettiği hususlar işin can damarı hususlar.

Atatürkçü değerlere sahip partinin başkanı kardeşim nereden çıktı demeliydi. FETÖ iltisaklı, HDP'ye yakın duran isimlerin MYK'da geçtiği tablo ortaya çıktı. Eren Erdem'in mit tırları ile ilgili ifadeleri var. Ali Mahir Başarır'ın orduya satılık dediği ifadeleri var. Bu yapıda hala bu isimlerin üstünde durulması, genç isimleri içinde bunları harmanlayarak batı destekli yol haritası uygulayacaklar.

MYK doğru isimler mi, yanlış isimler mi, Kılıçdaroğlu istifa etmeli miydi tartışıyoruz. İmamoğlu başa geçse sular durulacak mı? Başından beri İmamoğlu'nu başından beri proje olarak adlandırdım. İmamoğlu başından beri tüm medyada reklamı yapılan, yeni başkan adayı olarak tanıtılan kişi idi.

CHP'nin silkilenerek gerçek Atatürkçü kadroları getirmesi gerekiyor

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel ise şu açıklamalarda bulundu:

İmamoğlu, CHP genel merkezinde yönetimi şekillendirecek ağırlığa sahip değil. Bir ayağı İYİ Parti’de olan, ittifakın cumhurbaşkanı adayıyım mesajı vardı. CHP’nin il başkanlığı ile gerilimi gözüküyordu. CHP genel merkezinde o şekilde değildi.

MYK’ya baktığımızda Batı’yla uyumlu ekip. IMF’cilik denilecek çizgi başta Faik Öztrak olmak üzere isimler.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler