HABER

Kar fırtınası ABD’yi vurdu

ABD’de etkili olan kar fırtınası nedeniyle 1.25 milyon vatandaş elektriksiz kalırken ülke genelinde 12 kişi hayatını kaybetti. Sıcaklıkların sadece 1 saat içinde keskin bir şekilde düştüğü ülkede ulaşım felç hale geldi, binlerce uçuş iptal edildi. ABD Başkanı Biden durumun 'ciddi' olduğunu vurgularken, şimdi ABD'nin tamamı 'bomba siklonu' korkusu altında...

ABD’de başlayan kar fırtınası ülkenin doğusunun tamamında, batısının ise iç kesimlerinde yoğun kar yağışı, şiddetli rüzgar ve dondurucu soğuklarla etkili oluyor.

240 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ETKİLENDİ, 1.25 MİLYON EV ELEKTRİKSİZ

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi son derece tehlikeli kar fırtınasının ülkedeki 240 milyondan fazla kişiyi, ülke nüfusunun yüzde 60’ını etkilediğini açıklayarak vatandaşlara önlem almaları çağrısında bulundu.

Dün ülke genelinde 1,25 milyon ev ve işyeri elektriksiz kaldı.

SICAKLIK 1 SAAT İÇİNDE KESKİN BİR ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Sıcaklıkların sadece bir saat içinde keskin bir şekilde düştüğü ülkede, yetkililer insanları donma, hipotermi ve ölümle karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Sıcaklıklar batı Kanada'da -13, Minnesota'da -20 ve Dallas'ta -6 dereceyi gösterirken, uzmanlar bazı bölgelerde -50'lerin görülebileceğini belirtti.

ULAŞIM FELÇ, PEŞ PEŞE KAZALAR, UÇUŞLAR İPTAL

Zorlu hava şartları nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde ulaşım felç hale gelirken, Noel kutlamalarından 1 gün önce 4 bin 500’den fazla uçuşun iptal edildiği ya da ertelendiği ifade edildi.

Yoğun kar yağışı nedeni ile peş peşe meydana gelen kazalar kurtarma ekiplerini zor durumda bıraktı.Ohio'da 50 aracın karıştığı bir kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ! BİDEN: BU CİDDİ BİR ŞEY

New York Post gazetesi, şiddetli fırtına nedeni ile ülke genelinde şimdiye kadar 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Acil durum toplantısı sonrası konuşan ABD Başkanı Joe Biden vatandaşlarını uyararak, "Bu çocukluğunuzda geçirliğiniz karlı günler gibi değil, bu ciddi bir şey" dedi.

NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLECEK KADAR NADİR: BOMBA SİKLONU ALARMI

Yaşanan kış fırtınasının şiddetini artırarak, nesilde bir kez görülecek kadar nadir karşılaşılan “Bomba Siklonu’na” dönüşeceği belirtiliyor.

Kasırga gücüne erişebilen ve bomba etkisi yaratan' BOMBA SİKLONU’nun Kategori 2 fırtına seviyesiyle eşdeğer olacağı öğrenilirken Kar yağışının önümüzdeki Pazar'a kadar devam etmesi bekleniyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler