HABER

Japonya'da kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı! 800 araç mahsur kaldı, uçuşlar iptal

Japonya'daki şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının 59 santimetreye ulaştığı Gifu eyaletinde, bir otoyolda 800 araç mahsur kaldı, çok sayıda uçuşun iptal edildiği öğrenildi.

Gifu eyaletinde 59, Shiga eyaletinde 50, Hokkaido eyaletinde 21, Gunma eyaletinde 17, Tottori eyaletinde 12 santimetreye ulaşan kar kalınlığı sürücülere zor anlar yaşattı. Gifu eyaletinde Meishin Otoyolu'nda yaklaşık 800 araç yolun kapanması nedeniyle mahsur kaldı. Yerel itfaiye tarafından yapılan açıklamaya göre 1 ve 5 yaşlarındaki 2 çocuk ile 50 yaşlarındaki bir kişi saatlerce trafikte kalmaları nedeniyle rahatsızlandı. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) bağlı ekipler gece boyunca kar küreme ve araç kurtarma çalışmalarına destek verdi.

UÇUŞLAR İPTAL

Farklı eyaletlerden bugün yapılması planlanan en az 98 uçuşun iptal edildiği açıklanırken, tren seferlerinde de iptal ve gecikmeler yaşandı. Birçok kargo firması ise Horukuri, Kyushu, Kinki ve Shikoku bölgelerinde karayolu ulaşımında meydana gelen aksamalar nedeniyle operasyonlarda gecikme yaşanacağını açıkladı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler