HABER

İstanbul dahil 31 ile kar uyarısı

Yurt genelinde yeni bir soğuk hava dalgası etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı geldi. 31 için de sarı ve turuncu kodlu alarm verildi. Öte yandan AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı geldi. Yapılan açıklamada "Cumartesi yağmur şeklinde görülecek yağışların Pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor." denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 31 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verildi. Uyarı yapılan illerde kar, karla karışık yağmur ve sağanak bekleniyor. Yapılan açıklamada çığ tehlikesi, buzlanma, don olayları ve ulaşımda aksamalara dikkat çekildi.

Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen iller sırasıyla şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Sakarya, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Zonguldak, Bayburt, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler