HABER

İsrail hastanede dehşet saçtı

İsrail ordusunun Hamas üyelerinin ve İsrailli rehinelerin bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlediği Nasır Hastanesi’nde dehşet yaşanıyor. Elektriklerin kesildiği hastanede yoğun bakım ünitesine bağlı 5 hasta ölürken hastalar ve sağlık personelleri ateş altında kaldı.

İsrail ordusunun Hamas üyelerinin barındığı ve İsrailli rehinelerin tutulduğu iddiasıyla operasyon düzenlediği Nasır Hastanesi’nde dehşet yaşanıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun hastanede kontrolü tamamen ele geçirdiğini duyururken, İsrail ordusu ise hastaneye gerçekleştirilen operasyonun sürdüğünü ve 20 Hamaslının yakalandığını açıkladı.

5 HASTA ÖLDÜ

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, hastanede yaşanan yakıt sıkıntısı nedeniyle jeneratörlerin çalışmadığını, elektrik kesintisi sonucu da oksijen cihazlarının çalışmaması nedeniyle yoğun bakımdaki 5 hastanın yaşamını yitirdiğini kaydetti. İsrail askerlerinin hastanenin doğumhanesini de bastığını kaydeden el Kudra, iki kadının yiyecek, su ve ısınma olmadan doğum yaptığını aktardı. El Kudra ayrıca kuvözdeki 6 bebeğin hayati tehlikesi bulunduğunu söyledi.

HASTALAR ATEŞ ALTINDA

İsrail’in hastanedeki baskın anına ilişkin sosyal medyada yayılan videolarda, hastanedeki sağlık görevlileri ve hastaların yaşadığı dehşet anları görülüyor. Bir videoda duman ve tozla dolan bir koridorda sağlık personelinin hastalara müdahale etmeye çalıştığı yansırken, bir başka videoda hastaların ve sağlık personelinin silah sesleri arasında kaldığı ve İsrail kuvvetlerinin girişini engellemek için insanların kapının önüne mobilya ve diğer eşyaları yerleştirdiği görülüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler