HABER

İran Devrim Muhafızları, Erbil'deki hedefleri balistik füzelerle vurdu

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'da tansiyonu zirveye çıkaran hamle gece saatlerinde geldi. Suriye ve Irak'ta patlamalar meydana geldi. Kısa süre sonra İran önceden belirlenen hedeflere füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyurdu. Devlet kontrolündeki İRNA saldırıda Mossad'ın karargahının yok edildiğini duyurdu. Füze saldırıları sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.

İran devlet medyası tarafından yapılan açıklamaya göre, Devrim Muhafızları (IRGC), Kuzey Irak'ta yer alan Erbil'de düşman bölgeleri olarak tanımladığı yerlere balistik füzeler fırlattı.

Açıklamada, "Bu gece geç saatlerde bölgedeki casusluk merkezlerini ve İran karşıtı terör gruplarının toplantılarını yok etmek için balistik füzeler kullanıldı" denildi.

İRNA bu gelişmeyi 'İran füzeleri Mossad'ın karargâhını yok etti' başlığı ile dünyaya duyurdu.

Iraklı yetkililer, İran'ın füze saldırısında aralarında Kürt iş adamının da bulunduğu 4 sivilin öldüğünü açıkladı.

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu tarafından daha önce yayınlanan açıklamada, Suriye de dahil olmak üzere bazı bölgelerdeki casus merkezlerine ve 'İran karşıtı terörist grupların toplantıları'na karşı füze saldırıları düzenlendiği açıklanmıştı.

ABD, İRAN'IN IRAK'TAKİ SALDIRILARINI 'PERVASIZ' OLARAK NİTELENDİRDİ 

 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, Erbil şehrine düzenlenen saldırılarda hiçbir ABD personelinin veya tesisinin hedef alınmadığını söyledi.

Watson, "Durumu değerlendirmeye devam edeceğiz ancak ilk belirtiler bunun pervasız ve kesin olmayan bir dizi saldırı olduğunu gösteriyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matt Miller ise yaptığı açıklamada, "İran'ın Irak'ın istikrarını baltalayan pervasız füze saldırılarına karşı çıkıyoruz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler