HABER

İletişim Başkanı Altun'dan 'Afet İletişimi Sempozyumu'nda açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Asrın Felaketinin 1'inci Yılında Afet İletişimi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, "6-20 Şubat tarihleri arasında neticeleri çok ciddi hatalara sebebiyet verebilecek toplam 200'den fazla dezenformasyon içerikli haberi, yalanı ifşa ettik. Sadece yalan içeriği değil, onun arkasındaki aktörleri de ifşa ettik. Sürecin kamu adına soruşturulmasını ve kamu adına da yargılanmasını en yakın şekilde yine kamu adına da takip ettik" dedi.

Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen 'Asrın Felaketinin 1'inci Yılında Afet İletişimi Sempozyumu'na katıldı. Sempozyumda konuşan Altun, her afetin acil müdahale ve etkin mücadele gerektirdiğini belirterek, "Bu sebeple bütünleşik afet yönetimi anlayışının hayati unsurlarından biri olan afet iletişimi, devletimizin stratejik iletişim politikasının da ayrılmaz bir parçasıdır. Şunun altını çizmemiz gerekir; afet iletişimi dediğimizde sadece afet alanındaki iletişim faaliyetlerinden, kamuoyunu bilgilendirme faaliyetlerinden bahsetmiyoruz. Daha ziyade elbette o süreçteki bilgilendirmeyle beraber afet öncesinde kamuoyunu bilgilendirme, afet önleme ve risk azaltma çalışmalarına afet iletişimi perspektifinde önem veriyoruz ve afet iletişimi dediğimizde bütün bu süreci kapsayacak çalışmalardan bahsediyoruz. Nitekim biz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 6 Şubat depremlerinden önce ve aradan geçen 1 yıllık süre zarfında da afet iletişimi konusunda da birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugünkü sempozyumumuz da bu çalışmalardan bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

'İNŞA VE İHYA ÇALIŞMALARI KİTABINI KAMUOYUNA SUNUYORUZ'

Afet ve kriz yönetimiyle iletişimi konusunda geçen 1 yıl içerisinde Türkiye'nin bu konudaki müktesebatına akademik anlamda katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyen Altun, "Alanın uzmanlarıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla birlikte 3 dilde hazırladığımız 'Asrın Felaketi' ve 'Asrın Dayanışması' kitaplarıyla, 'Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Görüşler ve Öneriler' kitabıyla, 'Afet İletişimi Forumu Hazırlık, Müdahale ve İyileştirme' kitabı ile biz çeşitli yayınlarla sürece akademik anlamda da katkı sunmaya çalıştık. Bu yayınlarımızdan sonuncusunu da bugün itibarıyla kamuoyuna tanıtıyoruz. O çalışmamız da; 'Asrın Felaketinin 1'inci Yılı İnşa ve İhya Çalışmaları' kitabımızdır. Bu kitabımızı bugünden itibaren ulusal ve uluslararası kamuoyumuzun istifadesine sunuyoruz. Ve bu anlamda bu kitabımızda 6 Şubat depremlerinin ne denli büyük bir felakete karşılık geldiğini, deprem sonrası devlet ve millet olarak ortaya koyduğumuz dayanışmanın tüm boyutlarını ve en önemlisi depremden sonra devletimizin ulaşım ve haberleşmeden kültür ve sanata, eğitimden sağlığa, tarımdan dini ve sosyal hizmetlere kadar bölgede hayatın hemen her alanındaki ihya ve inşa çalışmalarını ele almaya, kamuoyuna tanıtmaya gayret gösterdik. Bizler ayrıca bu kapsamda başkanlığımız bünyesinde çıkan 3 aylık akademik dergi olan 'İletişim ve Diplomasi Dergisi'nde ve yine aylık olarak çıkartmaya başladığımız 'Ayın Tarihi' dergilerinde afet iletişimi özel sayılarını da hazırlıyoruz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler