HABER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer'de kilisedeki saldırıya ilişkin açıklama yaptı

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili olarak, 'Ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.' dedi.

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda C.T. isimli kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

BAKAN YERLİKAYA: BU ALÇAK SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Santa Maria Kilisesindeki saldırıya ilişkin, “Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Bakan Yerlikaya, ‘Olayın aydınlatılması için emniyetimiz çalışıyor. Bütün arkadaşlarımız gayret ediyor. İstanbul’da pek çok ibadethane var. Huzur ve güven ortamından memnun. Huzur ve güven ortamını bozmak isteyenler başarılı olmayacak. Bu saldırıyı her kim yaptı ise en kısa zamanda tespit edip adalete teslim etmek görevimiz.’ açıklamasında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler