HABER

Hırsızların 'zula' tuvaletinden 50 bin liralık altın çıktı

İstanbul'da hırsızlık çetesi 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından yakalandı. Operasyon sırasında şüphelilerin klozete atarak saklamaya çalıştıkları yaklaşık 50 bin lira değerinde ziynet eşyası polis ekipleri tarafından bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği tarafından sabaha karşı evlere girerek hırsızlık yapan çete takibe alındı. Savcılıktan alınan izinlerin ardından teknik ve fiziki takip yaklaşık 2 ay sürdü. Yapılan çalışmalarda çetenin çalışma yöntemleri ve şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Şüphelilerin 3-4 kişilik guruplar halinde sabaha karşı işe çıktıkları, kapılarının kilitli olmadığını tespit ettiği daireleri kapılarını kredi kartı kullanarak kolayca açtıkları öğrenildi. İçeri girdikten sonra evde buldukları ziynet ve elektronik eşyaları alan hırsızların kaçtıkları tespit edildi. Hırsızlara yönelik yapılan çalışmada yapılan ara operasyonlarda 4 şüpheli yakalanarak tutuklandı.

İSTANBUL VE ADANA'DAKİ ADRESLERE EŞ ZAMANLI BASKIN YAPILDI

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri gerekli delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekat Polislerinin de katılımıyla İstanbul ve Adana'da daha önceden tespit edilen 5 adrese baskın yapıldı. Baskınlarda aralarında 17 yaşındaki çete liderinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler