HABER

Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş

Yeni yılın ilk sabahında binlerce kişi sabah namazının ardından şehitler ve Filistin için tarihi bir yürüyüş gerçekleştirildi. Milli İrade Platformu öncülüğündeki 308 sivil toplum kuruluşunun organizasyonu Galata Köprüsü'nde son buldu. İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, CNN TÜRK canlı yayınında "Şehitlerimizi rahmetle anmak, İsrail'i lanetlemek için buradayız" dedi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise "Barbarlıkla devam eden soykırımı lanetlemek için buluştuk. Elbette, çabalarımız gayretlerimiz belki zulmün son bulmasına yeterli olmuyor ama bu yangına az da olsa söndürecek şekilde, destek olmak için buradayız" ifadelerini kullandı.

Milli İrade Platformu tarafından 308 Sivil Toplum Kuruluşu ile birlikte  'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' sloganıyla düzenlenen yürüyüş başladı. 100 binden fazla insanın katılmasının beklendiği yürüyüşe, sabah namazından sonra 4 ayrı camiden kortejler halinde hareket edildi. Süleymaniye Cami'nde kılınan sabah namazının ardından da binlerce insan Galata Köprüsü'ne yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla sloganlar atıp, tekbir getirerek İsrail'i protesto etti.

Yürüyüşe, Filistin Büyükelçisi Fead Mustafa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birçok bakan, milletvekili, ilçe belediye başkanı ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim okunan programda Abdurrahim Karakoç'un 'Kardan aydınlık' bestesi seslendirildi. Katılımcılar da cep telefonlarının ışıklarını açarak şarkıya eşlik etti.

Köprüde, 250 bin kişinin toplandığı bildirildi. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler