HABER

Diyarbakır'da kar kalınlığı 25 santimi geçti, 33 köy yolu ulaşıma kapandı

Diyarbakır'da dünden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 33 köy yolu ulaşıma kapandı Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda da aksamalar yaşandı. Kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 25 santimetreyi geçti.

Kentte dün saat 15.00 sıralarında başlayan, gece boyunca da etkili olan Kar Yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 25 santimi geçerken cadde ve sokaklar kapandı. Belediye ekipleri gece bolunca birçok noktada tuzlama çalışması yaptı. Çocuklar ise sokaklara çıkarak kar topu oynadı. Polis ekipleri, ana arterlerde devriye görevi yaparak, megafonla sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri cadde ve sokakların temizlenmesi için çalışma başlattı. Ekipleri denetleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, şu ana kadar ilçede kar yağışından dolayı ulaşımda aksama yaşanmadığı bilgisini vererek, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Silvan ve Silvan-Batman kara yollarında aksaklıklar yaşandı, 33 köy yolu da ulaşıma kapandı, Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler