HABER

Diş ağrısı sandı yanağında ileri evre kanser çıktı

Yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle Kastamonu’da diş hekimine giden Erol Tekin’e (55) önce apse olduğu düşünülüp antibiyotik tedavisi verildi. Tedaviye rağmen ağrı ve sertlik geçmeyince bu kez Akyazı’daki oğlunun diş hekimine gitti. Sol üst dişi de sallanmaya başlayan Tekin’e yapılan biyopsi sonucu, yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. Çok tehlikeli bir bölgede tümörü olduğu anlaşılınca rotayı İstanbul’a çeviren Erol Tekin, KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Apuhan tarafından acilen ameliyata alındı. Sol göz altından boynuna kadar uzanan bölge, tümörden temizlendi. Prof. Dr. Apuhan, “Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.

Kastamonu'da yaşayan orman işletme memuru 55 yaşındaki Erol Tekin, önce sinüzit tedavisi gördü, daha sonra yanağında bir sertlik ve geçmeyen diş ağrısı nedeniyle diş hekimine gitti. Yanağındaki şişliğin dişten kaynaklanan apse olduğunu sanıyordu ama yapılan tetkiklerde ileri evre sinüs kanseri olduğu ortaya çıktı. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Apuhan'a giden Tekin, sol gözüne kadar ulaşan tümör nedeniyle gözünü kaybetme tehlikesi yaşadığı için acilen ameliyata alındı.

Ameliyat sırasında, kanserin boyun bölgesine sıçradığı da fark edildi ve saatler süren operasyonla yüz, boyun ve gözüne kadar olan bölgeye yayılan tümör temizlendi. Prof. Dr. Apuhan, "Maksiller sinüs tümörü olarak adlandırılan bu tümör çok nadir görülür. Genellikle sinüzit veya diş ağrısıyla karıştırıldığı için sinsi ilerler ve geç teşhis edilir. Hastamız 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık. Tümörü komple temizledik. Radyoterapi ile tedavisi tamamlanacak ve yanak içine protez konarak kozmetik düzeltme de yapılacak" dedi. Uzun süren tek taraflı burun tıkanıklığı ve kanaması, yanakta kitle olduğu durumlarda bu açıdan da hasta değerlendirilmeli" dedi. Tekin'in 34 yıllık eşi Hülya Tekin ise yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı eşinin, 4 ay sonra doğacak ilk torunlarını kucağına alabileceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler