HABER

Dicle Canova kulislerde konuşulanları aktardı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sert bir açıklamayla 6'lı Masa'dan kalkmasının etkileri sürerken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Ankara'da kulislerdeki son gelişmeleri aktardı. Canova, "CHP'deki kulislere göre İYİ Parti'nin son çıkışı biraz CHP'nin kendi içine yönelik bir manevra olarak algılandı. Yani partiyi bölmeye, parçalamaya çalıştı yorumları var. Akşener'in bu manevrasının CHP'ye göre ters teptiği ve aksine partiyi konsolide ettiği konuşuluyor" dedi. Canova, masadaki 5 partinin bugün birlik mesajı vereceğini ve adayın Kılıçdaroğlu olarak açıklanacağını aktardı. Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi de "Akşener, masadan kalktı ve CHP'yi dağıtma yönünde hamle yapmıştır, bu hamlede de başarısız olmuştur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Akşener, gelinen noktada, İYİ Parti'nin bir kıskaca alındığını ve dayatmaya mecbur bırakıldığını ancak buna boyun eğmeyeceklerini söyledi.

6’lı masa toplantısında 5 siyasi partinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiğini kaydeden Akşener, "Biz de İYİ Parti olarak 3 yılı aşkın bir süredir sokaklarda, dükkanlarda ve meydanlarda, sıklıkla duyduğumuz; milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine hemen her yerde şahit olduğumuz ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu 2 isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu" dedi.

Akşener'in 6'lı Masa'dan ayrılma kararı siyaset gündemine oturdu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Ankara'da kulislerdeki son gelişmeleri aktardı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler