HABER

Depremden 3 gün önce yazmıştı... Tüm Türkiye'yi ağlatan şarkı: Çocuklar Yağmur'un şarkısıyla anıldı

Hatay’da, 7’nci sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu, yazdığı çocuk şarkısına öğretmeninden beste yapmasını istedi ancak 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybetti. Öğretmenleri tarafından ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen şarkı, depremin yıldönümünde okulundaki törende anıldı. Yağmur'un arkadaşları ve öğretmenleri depremde ölen çocuklar için şarkıyı söylerken gözyaşlarını tutamadı.

Hatay’da, 7’nci sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu, 3 Şubat'ta yazdığı çocuk şarkısına öğretmeninden beste yapmasını istedi ancak 6 Şubat’taki depremde hayatını kaybetti. Öğretmenleri tarafından ‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen şarkı, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda söylendi.

Hatay Defne’de, Sümerler Ortaokulu’nda 7’nci sınıf öğrencisi olan Yağmur Rifaioğlu, müzik, şiir, tiyatro gibi faaliyetleri çok seven bir çocuktu. Ailesi de onu destekliyor, ilgi duyduğu alanlarda ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyordu. Daha 11 yaşında olmasına rağmen ailesinin desteği sayesinde ileri düzeyde piyano çalıyordu. Yağmur ayrıca çocuk şarkıları da yazıyordu. Bu konuda da en büyük destekçisi müzik öğretmenleriydi.

Yağmur, geçen yıl 3 Şubat'ta müzik öğretmenlerine yazdığı şarkının sözlerini göstermiş ve bu sözlere bir beste yapılmasını istemişti. Ancak 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybetti. Depremde ölen çocuklar Yağmur'un yazdığı şarkıyla anıldı. Yağmur'un korodaki arkadaşları şarkıyı söylerken gözyaşlarını tutamadı.

DEPREMDEN 3 GÜN ÖNCE YAZDI

Yağmur'un öğretmeni Sezgin Hoca, 'Yağmur şarkısı'nın hikayesini anlatırken zor anlar yaşadı. Sezgin Hoca, "Yağmur, koromuzun 7 yıldır üyesiydi. Bugün arkadaşları onun yerine söyledi. Depremden 3 gün önce annesiyle yazdığı şarkının ses kaydının bana göndermişti. Son cumartesi günkü çalışmada Yağmur, 'Korodaki arkadaşlarımızla söyleyebilir miyiz, düzenlemesini yapar mısınız?' demişti. 6 Şubat'ta başka bir dünyaya uyandık. 2 gün sonra Yağmur'un hayatta olmadığı haberini aldık. Daha sonra düşünerek Yağmur'un sesini arkadaşlarına, diğer insanlarına nasıl ulaştırabiliriz diye düşündük. Notasını alıp, düzenlemesini yapıp Türkiye'deki korolara herkese söylemelerini rica ettik. Bu projeyle Yağmur'un şarkısını Türkiye'deki tüm korolar ve kendi okuduğu Sümerler Ortaokulu'ndaki arkadaşlarıyla birlikte söyledik." dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler