HABER

Depremden 11 ay sonra kızının ses kaydı ortaya çıktı

Depremde iki kızı ve eşi vefat eden Mümtaz Gövce ve kızının enkaz altında kendisine attığı “Annemlere ulaşamıyorum, galiba ben de öleceğim' sesli mesajı Türkiye’nin yüreğini dağlamıştı. Depremin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçerken Gövce aynı telefonda yeni kayıtlar bulduğunu belirterek, “O telefonu şu an ben kullanıyorum. 2 ay önce çok ilgisiz bir noktada ses kaydı yapayım dedim, baktım ki 13 tane kayıt hepsi 6 Şubat. 3 tanesini dinledim sonra 2 gün hastanede kaldım, 6 şubatı tekrardan yaşadım. Kızınızın ‘Baba ben de öleceğim’ mesajı zordu ama yardım duası, enkazdan çıkma duası var, son dua diye bir şey söylemiş. Geçen senenin başı hayatımızda geçirdiğimiz en güzel yılbaşıydı. Artık yılbaşı kelimesinden nefret ediyorum, umarım unutulmaz” dedi.

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası çok sayıda insan hayatını kaybederken birçok kişi de yaralanmıştı. Hatay Antakya’da çok sayıda kişiye mezar olan Elit Apartmanı’nda eşi Sena ve kızları 6 yaşındaki Ece Birce ile 9 yaşındaki Elif Eylül’ü kaybeden Mümtaz Gövce’nin vefat eden kızından kalan ses kaydının ortaya çıkması da herkesi duygulandırmıştı.

Gövce, depremin üzerinden geçen yaklaşık 1 yılın ardından yaşadıklarını anlattı. Acılı baba, vefat eden kızının yanında bulunan eşinin telefonunda yaklaşık 2 ay önce, 6 Şubat’a ait 13 yeni ses kaydını bulduğunu ilk kez İhlas Haber Ajansı muhabirine anlattı. Yeni bulunan ses kayıtlarından bir tanesinde küçük Eylül’ün kendini tanıttığı, annesi ve kız kardeşinin yanında olduğunu söylediği ve yardım istediği anları dinleyen baba Gövce’nin gözleri doldu. Bir kaç ses kaydını dinledikten sonra fenalaştığını aktaran Gövce, kızından kalan diğer ses kayıtlarını dinleyemediğini belirtti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler