HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST kendi alanında bir markaya dönüştü

Atatürk Havalimanı'nda TEKNOFEST'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TEKNOFEST hamdolsun kendi alanında bir markaya dönüştü" dedi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'na ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösteren Erdoğan, "9'lu koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı video ile ipe sapa gelmez bir sürü şey söyledi. FETÖ'cülerle hamburger yemek için gittiği Amerika'da kendisine verilen talimatları tek tek ifşa etmeye başladı. Milli Teknoloji Projeleri'nin sergilendiği TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Ülkemize, milletimize, ordumuza hizmet eden yerli ve milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı Mandacılıktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, üçüncü gününde Atatürk Havalimanı'nda devam ediyor. 1 Mayıs'a kadar devam edecek festivale bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra festivale eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alana Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kullandığı Anadolu kırmızısı TOGG ile geldi. Araçta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyev de yer aldı. Öğrenciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karanfillerle selamladı. Liderler ve eşlerinin alana gelişi Bayraktar Akıncı'nın kamerasına da yansıdı.

TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görev yapacak kişilerin Alper Gezeravcı ile Tuva Cihangir Atasever olduğunu açıkladı. Ayrıca, canlı bağlantı ile Kahramanmaraş'a Azerbaycan Devleti ve TOKİ ortak projesiyle yapılacak deprem konutlarının temeli atıldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler