HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletin varlığı yetiştirdiği neslin donanımına bağlıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da "İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı ülkeleri başta olmak üzere toplumların geleceklerinden endişe duymasının sebebi yeni nesillerin avuçlarından kayıp gittiğini görmesidir. Yeni neslimizi yeni iletişim mecralarının sinsi etkilerine karşı korumalıyız. Son dönemde ciddi bir erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Değerli hocalarım değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında bugün vefat haberini derin üzüntüyle öğrendiğimiz Kuveyt Emiri'ne Allah'tan rahmet diliyorum. İlim Yayma Mükafatları Töreni vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yıl, önceki yıllara göre 50. yıla özel Aziz Sancar hocamıza özel bir mükafat veriyoruz. Aziz Sancar hocamıza şükranlarımızı gönderiyoruz.

Osmanlı Devleti'nde bütün gayrimüslimlerin teşkilatları vardı. Niçin? Çünkü Osmanlı Devleti'nde millet sırtını devlete yaslamıştı. Devlet arkasından çekilince millet adeta çırılçıplak ortada kaldı. 1950 sonrasında kurumlaşma cemiyetleşme başladı. İlk cemiyetlerimizden biri de İlim Yayma Vakfı olmuştur. Tek parti faşizmi yıkılmıştır. Bu ilk dönemdeki demokrasi ve atılımların en önemli adımlarından biri de eğitimde atılmıştır. Bu kardeşiniz de bir İlim Yayma evladıdır. Bugün cemiyetimiz ve vakfımız iftihar verici bir müessese konumundadır. İmam hatip okullarının kuruluşun ve yaşamasında cemiyetimizin çok önemli katkıları olmuştur.

Sabahattin Zaim hocamıza göre ilim adamı belli bir alanda kendini en iyi yetiştirme mecburiyetindedir. Ancak tek bir alanda derinleşmek yeterli değildir. Bir alanda sağlam yetişmenin diğer alandaki bilgileri kolayca kavramayı geliştirdiği bir gerçektir. Sahasında otorite olmayan güzel eserler yazmayan ilim adamı, ömrü boşa gideceği için bu dünyada amel defteri açık kalmayacak için de öteki dünyada zarardadır. Sabahattin Zaim hocamıza göre zaten izafi gelip geçici bir uğraş olan bilimi değerli kılan sürekli düzeltile düzeltile kendini geliştirmesidir.

"İLİM DÜNYAMIZLA GURUR DUYMA GÜNLERİ GELECEKTİR"

Ülkemiz bu konuda kurak dönemden geçmektedir. Telif eser sayımız epeyce düşüktür. Çok daha vahimi bu sürecin bizi kendi kavramlarımızdan uzaklaştırmasıdır. Biz kendi kavramlarımızı kaybettiğimiz ve yenilerini üretemediğimiz için fikir kuraklığı yaşıyoruz. Ne zaman ki ilim insanlarımız yaptığı eserlerle yetiştirdiği eserlerle dünyada söz sahibi olursa kendi kavramlarımızla düşünmüş oluruz. Bir şeyle dertlenmek onun davasını yürütmenin ilk şartıdır. Bu davayı sürekli gündeme getirmek hepimizin görevidir. İlim dünyamızla gurur duyma günleri gelecektir. Bugünkü töreni bu sürecin bir nişanesi olarak kabul ediyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler