HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de bir araya gelecek.

İKİ LİDERİN GÖRÜŞMESİNDE KRİTİK BAŞLIKLAR

CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan-MHP Lideri Bahçeli’nin görüşmesi ile ilgili olarak şu bilgileri aktardı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yılın 11. görüşmesini gerçekleştirmek üzere saatler 15:00’i gösterdiğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecekler.

Gündemde hem iç hem de dış politikaya dair sıcak başlıklar var. Bunlardan en önemlisi 18. Günün geride bırakan İsrail-Filistin çatışmaları. Cumhurbaşkanı Erdoğan çatışmanın başından beri bölge ülkeleri ve dünya liderleri ile çok sık telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bölgedeki insani durumun iyileştirilebilmesi, ateşkesin sağlanabilmesi için çeşitli diplomatik adımlar atıyor Türkiye. Bu kapsam liderle yapılan görüşmelerden yansımaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bahçeli’ye aktarmasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Bahçeli’nin önemli bir açıklaması olmuştu. ’24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa Türkiye süratle devreye girmeli, gereği her neyse yapılmalı’ demişti. Bu kapsamda Türkiye’nin atabileceği adımlar neler olacak, garantörlük projesi küresel ölçekte kabul edilecek mi, sorulması gerekli soru bu belki de. Bu sorulara yanıt aranacak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde.

Önemli bir gelişme daha yaşandı dün. İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini başlatacak olan protokolü imzalayarak TBMM’ye sevk etti. İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de değerlendirilecek.

Seçim sürecini hatırlatmakta fayda var. AK Parti ve MHP yaklaşan yerel seçimlerde herhangi iş birliğine gidecek mi, liderlerin görüşmesinde bu başlık da olacak.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler