HABER

CHP'de liste mesaisi

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür ise Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarınının CHP listelerinden gösterileceğini belirtirken son kulis bilgilerini aktardı...

CHP genel merkezindeki toplantı, saat 09.30'da, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sunuşu ile başladı.

Toplantıda, 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıklar gündemde.

Millet İttifakı çatısı altında yer alan CHP ve İyi Parti, kendi logolarıyla ve listeleriyle seçime katılacak. Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi de adaylarını CHP listelerinden gösterecek.

Son halini Kılıçdaroğlu'nun verdiği milletvekili aday listesi, Parti Meclisinin onayına sunulduktan sonra gün içinde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün saat 19.00'da başlaması planlanan PM, gece boyunca ertelendi ve bu sabah yapıldı.

CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür Millet İttifakı'ndaki Seçim hazılıkları ile ilgili ise şu bilgileri aktardı:

CHP’de çok uzun bir gece yaşandı. Dün saat 19:00’da yapılması planlanan parti meclisi toplantısı bugün sabah saat 07:00’ye kadar ertelendi. Öncesinde merkez yönetim kurulu toplandı sonrasında parti meclisi bir araya geldi. Listeler bugün teslim edilecek ancak CHP son şeklini vermiş değil.

Dün oldukça uzun bir gece oldu. İki konu var aslında. Millet İttifakı ile girileceği için ilk olarak Demokrat, Saadet, DEVA ve Gelecek Partileri, CHP’nin listelerinde girecekler. Bu nedenle birçok isme yer kalmayacağı iddia ediliyordu. Kılıçdaroğlu’nun da birçok ismi listeye almadığı belirtiliyor.

SEÇİCİ KURUL TOPLANTISI’NDA GERGİNLİK

Dün parti meclisine geçilememesinin bir nedeni de seçici kurul toplantısının yapılmasıydı, oldukça uzun sürdü. Bu toplantıda sürekli gerginlik çıktığı belirtiliyor. Bu kapsamda da CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ekibinin listelerde yer almadığı ve bu nedenle Oğuz Kağan Salıcı’nın seçici kurul toplantısını terk ettiği belirtiliyor.

Kontenjanlarda sürekli sayı değişti. DEVA Partisi’nin birçok isteği olduğu belirtiliyordu. Partiler arası temaslar da vardı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler