HABER

CHP'de Gürsel Tekin krizi

CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, İmamoğlu ve CHP yönetimi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Tekin, Katıldığı bir canlı yayında program sunucusunun "İstanbul'da mevcut İBB Başkanına destek olacak mısınız?" sorusuna, "Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar. Ne desteği olacakmış da ben onlara destek olacağım" yanıtını verdi. İstifa kararı hakkında da konuşan Tekin, "Tabii ki kolay bir karar değildir. Akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeyi çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz. Bu değişim falan değil. Daha fazla damarına basmayın" tepkisinde bulundu.

CHP'den geçtiğimiz günlerde istifa eden Gürsel Tekin, Habertürk canlı yayınında CHP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tekin, program sunucusunun, "İstanbul'da mevcut İBB Başkanına destek olacak mısınız?" sorusuna "Bunlar değişimci değil, çürümüş adamlar. Onlara ne destek olacağım" dedi.

Gürsel Tekin'in siyaset gündemine damga vuran konuşmasından satır başları şöyle:

"Benim niçin, neden istifa ettiğimi sayın genel başkan da çok iyi biliyor. Bazı şeyler söylenmez, zamanı gelince söylenir. 40 yıl çocukluğumdan itibaren bu partiye dava uğruna mücadele etmişim. 15 gün o istifa mektubunu yaşarken hangi ıstırabı çektiğinde ben bilirim. CHP barajın altında kaldığında gözyaşı döken benim. Kadıköy teşkilatındaki eski dostlarımız, ilçe başkanlarımız hepsi bilir, Türkiye coğrafyasında farklı siyasi partilerin tamamı beni arayarak ne kadar haklı olduğumu söylediler.

"BU DEĞİŞİM FALAN DEĞİL"

Bu sadece CHP'de yaşanan sorun değil. Akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeyi çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz. Ankara'da tayinli atamalardan vazgeçin. Sayın Özel arayacaktır, elbette abi kardeşlik çerçevesinde birbirimize söyleyecek sözlerimiz vardır. Onlar değişimci, biz geri kalmışcı gibi tasnifler, tarifler beni üzüyor. Ben o arkadaşlarımın sicilini biliyorum, onlar da benim sicilimi bilirler. Bu değişim falan değil. Daha fazla damarına basmayın.

Tabii ki kolay bir karar değildir. Ne kadar zorlandığımı bir ben bir de eşim bilir. Arkadaşlarım ve çevremdeki dostlarım bilir. Kararın arka planında sıradan bir belediye başkanlık meselesinin olmadığını bilmenizi istiyorum. 8 yıl CHP Genel Merkezi'nde, sahada, sokakta sosyolojik çalışma yapan tek kişiyim.

"BANA TELEVİZYONA ÇIKMA YASAĞI KOYDULAR"

Bunların hiçbir tanesi CHP'nin haber sitesinde yok. 3 yıl önce CHP'de genel merkeze yakın bir televizyonda söylediğim bir cümleden dolayı, dedim ki '2018 yılındaki seçimde 11 bin 800 sandıkta sıfır oy almışız, ey Ankara'da oturanlar çıkarın kravatlarınızı, Anadolu'yu dolaşalım'. Söylediğim kelime bu. Bana televizyona çıkma yasağı koydular. Sandıklarda, üyelerde sorun var dedim. Bunları kapalı toplantılarda zaman zaman televizyonlarda eleştirisini yapan siyasetçiyim. Benim partim, bugün istifa etmiş olsam da, daha fazla zarar gelmemesi için yutkunarak konuşuyorum."

"BUNLAR ÇÜRÜMÜŞ ADAMLARA NE DESTEK OLACAĞIM"

Bunlar değişimci değil çürümüş adamlar. Ne desteği olacakmış da ben onlara ne destek olacağım. Bir desteğe ihtiyaç olduğunda, İstanbul'u karış karış bilen arkadaşlarımıza kimse bugüne kadar soru sormadı. Burada ihtiyaç var demedi. İstanbul'un tüm muhtarları CHP deyince sadece beni tanırlar. Arkadaşlarımızın böyle bir ihtiyaçlarının olduğunu hiç zannetmiyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler