HABER

Bina çöktü garajı sağlam kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki Şahin 3 Apartmanı da yıkıldı, ancak apartmanın altındaki otopark ilginç bir şekilde hasar görmedi. CNN Türk'e konuşan apartman sakini, "Tahminimize göre yan bina bize çarptı. Çünkü 1. kat itibariyle ve temel sağlam görünüyor. Araçlarımızın yedek anahtarları bizde, yol düzeltilince kendimiz çıkaracağız." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı ve bir o kadar yapı da ağır hasar gördü. Kentte yıkılan binalardan biri de Şahin 3 apartmanı oldu. Bu apartmanı diğer yıkılan binalardan ayıran, ilginç bir detay ortaya çıktı.

Moloz yığınına dönen Şahin 3 Apartmanı'nın temellerinin sağlam olduğu, hatta altındaki otoparkın hiçbir hasar görmediği; bu otoparktaki 7-8 aracın en ufak bir çizik dahi almadığı öğrenildi. Bu araçlar moloz kaldırma çalışmalarının tamamlanıp, otopark girişinin kapısının açılmasıyla çıkarılacak.

"ARAÇLARIMIZI YEDEK ANAHTARLA ÇIKARACAĞIZ"

CNN Türk'e konuşan apartman sakini, "Bu binada 6. katta oturuyorum. Depreme burada yakalandık. Eşim, 2 çocuğum ve bakıcımızla beraber 6. kattaydık. Tahminimize göre yan bina bize çarptı. Çünkü 1. kat itibariyle ve temel sağlam görünüyor. Depremden 12 saat sonra bizi fabrikada çalışan arkadaşlarım ve kuzenlerim gelip çıkardı. Zor zamanlardı. Araçlarımızın yedek anahtarları bizde, yol düzeltilince kendimiz çıkaracağız." dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler