HABER

Bilge Yılmaz istifa edip Akşener'i istifaya çağırmıştı... Dicle Canova kulis bilgilerini aktardı

31 Mart yerel seçim sonuçlarının belli olmaya başlaması üzerine İYİ Partili Bilge Yılmaz istifa edip Meral Akşener'i istifaya çağırmıştı. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, İYİ Parti'deki kulis bilgilerini paylaştı. Canova, "Bilge Yılmaz ilk tiwiti atan oldu. Potansiyel aday olarak konuşuluyor ama seçmende karşılık bulamaz deniyor. Musavat Dervişoğlu ve Koray Aydın genel merkezde iki önemli isim. Partide bir süredir sesiz kalan kesim var. Genel başkanlık yarışında Uğur Poyraz, Kürşat Zorlu, Turhan Çömez, Buğra Kavuncu isimleri konuşulmaya, analiz edilmeye başlandı." dedi.

Dicle Canova, İYİ Parti'deki son gelişmeleri CNN TÜRK canlı yayınında şu sözlerle anlattı:

İYİ Parti'de moraller iyi değil. Yüzde 6-7 bile tartışmalı kabul edilirken yüzde 3,48... Böyle devam ederse 5'in altında kalacak, Yeniden Refah'ın altında kalacak. Moraller kötü. 1-1 buçuk saat önce konuştuğum iyi partililerden edindim bu izlenimi. Bu akşam bir kurultay kararı çıkabilir. Öncesinde de yakın çevresine olası tablo karşısında yönetimi tamamen değiştirmeyi düşündüğünü söylediği iddia ediliyor. Hatta doğrudan partiyi kendisinin kurultaya götüreceği söyleniyordu. Üç ayrı senaryodan bahsediliyordu. Yüzde 5 altında olursa Akşener duramaz kurultaya gidilir, genel başkan değişikliği olur deniliyordu. Yüzde 7-8 civarında kalırsa tartışmalı bir süreç başlar deniyordu. Yüzde 10 ve üzerinde güçlenerek çıkar deniyordu.

SEÇİME MÜSTAKİL GİRİLMESİNİ SEÇMENE ANLATAMADILAR

İYİ Parti'nin müstakil seçime girme ve kendi adayını çıkarma konusunu seçmenine izah edemediği tespiti var. Seçmenin AK Parti ve MHP'ye yanaşma olarak bunu okuduğu, buna tepki koyduğu tespiti var. Büyükşehirlerde yaşayan okumuş, milliyetçi, muhalif seçmen. Bu ayrı girme en azından büyükşehirlerde ortaklaşa girmeye gitmenin yanaşılmaması üzerine seçmenin kendi yolunu belirlediği söyleniyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler