HABER

Beyoğlu'nda Rus turisti öldürmüştü! Caninin savunması 'pes' dedirtti

İstanbul Beyoğlu'nda Rus turist Vyacheslav Nechıporchuk (40)'u bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan Cihan Kaçmaz savunmasında, "Ben Umut'un elinden bıçağı korkutmak amaçlı aldım. Üstünde bol bir elbise vardı. Korkutma amaçlı olarak bu şahsa salladım. Ben isabet ettiğini de görmedim ve oradan uzaklaştım. Yoksa ben onu o şekilde orada bırakmazdım" ifadelerini kullandı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Cihan Kaçmaz, Umut Aslan getirildi. Başka suçtan tutuklu sanık Şervan Yavuz ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı. Sanık avukatları Rüveyda Gökşin Aktura ve Merve Aktura'da duruşma salonunda hazır bulundu.

"MAKTULÜN YERE DÜŞTÜĞÜNÜ VE YARALANDIĞINI DAHİ GÖRMÜŞ DEĞİLİM"

Duruşmada savunma yapan Cihan Kaçmaz, "Benim şahsı öldürme ve yaralama gibi bir amacım yoktu. Bıçaklama hadisesinden yaklaşık yarım saat kadar önce ben oradan geçerken, Umut'a selam vermek istedim. Şervan'ı da önceden tanırım. Umut ve Şervan yabancı bir şahıs ile konuşuyorlardı. Anlaşabiliyorlardı. Hangi dilden konuştuklarını bilemiyorum. İtişiyorlardı, ben bu şahsın korkarak gitmesini istedim. Ancak bu şahıs hareketler yapıyordu. Biraz uzaklaşıp cinsel organını çıkardı. Zıplıyordu. Umut bıçağı çıkarıp bu şahsa salladı. İsabet ettiğini görmedim. Yabancı kişi bize yumruk attı. Yumruk bana isabet etti. Ben Umut'un elinden bıçağı korkutmak amaçlı aldım. Yabancı şahsın üstünde bol bir elbise vardı. Korkutma amaçlı olarak bu kişiye salladım. Ben isabet ettiğini de görmedim. Sonra oradan uzaklaştım. Maktulün yere düştüğünü ve yaralandığını dahi görmüş değilim. Yoksa ben onu, o şekilde orada bırakmazdım. Ben bu şahsın cep telefonunu ya da başka bir eşyasını almış değilim. Olay sırasında alkollüydüm" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler