EKONOMİ

Bakan Yumaklı konuştu: İllerin durumunu gün ve gün takip etmek zorundayız

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2024 yılında 527 su ve sulama tesisi yaparak aziz milletimizin hizmetine sunma hedefini ortaya koyduk. Bu hedefi de gerçekleştirmemiz için büyük gayret sarf etmemiz gerekiyor. Kuraklık riskleri 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da illerimizin taleplerini bu yöne doğru kaydıracak. Bu bağlamda her zaman dikkatli olmamız gerekir. İllerin durumunu gün ve gün takip etmek zorundayız" dedi.

DSİ, İstanbul'da 'Üst Düzey Yönetim Değerlendirme ve Eğitim Semineri' programı düzenledi. Programa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Devlet Su işleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'nın yanı sıra DSİ yöneticileri ve çalışanları katıldı. 

Programda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Ülkemizin suyunun yönetimi ve planlanması konusunda son 21 yıldaki aşamaları hepimiz gözlemliyoruz. Uygulanan stratejiler, hayali kurulan yüzlerce tesisi bugün kullanıma sunmuş durumda. Konya Ovası'nın suya hasretini giderecek olan proje tozlu raflardan indi. GAP projesinde ciddi ilerlemeler sağlandı. Çine Adnan Menderes Barajı ve HES hayal olmaktan çıktı. Asrın projesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su getirme projesi, gerçekten bunun ne anlama geldiğini sizler mühendislik anlamında yapanlar olarak bilirsiniz. Ancak insanların bunları tahayyül etmesi zor. Bunlarında hayata geçirilmesi, gündeme gelmesi ve hayata geçirilmesi Yavru Vatan Kıbrıs'ta su bantlarının kurulması bu zaman zarfında gerçekleşti. Çok önemli bir şey var. Bunu her yerde söylüyoruz. Kendi kategorisinde ülkemizin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES, yüzde yüz Türk mühendislerin emeğidir, alın teridir, milli birikimdir. Bu barajla bir eşik atlanmıştır. Bir baraj yaptık dünyaya nam saldık. Küçük bir gölet yaptık, çiftçimizin umut dünyası olduk. Bu nedenle büyük ve tüm projelerimiz bizim için kıymetli ve önemlidir" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler