HABER

Bakan Varank: Türkiye elektrikli araçlarda Avrupa’nın üretim üssü olma hedefine hızla ilerleyecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Türkiye elektrikli araçlarda Avrupa’nın üretim üssü olma hedefine hızla ilerleyecek" dedi.

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Otomotiv sanayinde halihazırda ciddi bir kapasiteye sahibiz. Türkiye 30 milyar dolarlık otomotiv ihracatı yapabilen Avrupa’nın en önemli üreticilerinden bir tanesidir. Elektrikli, otonom ve bağlantılı araç teknolojileri üzerinde çalışıyoruz. TOGG’un dünyanın en büyük teknoloji fuarında gördüğü ilgiyi hepimiz takip ettik. Yerli ve milli aracımız piyasaya çıktığında çok daha büyük bir etki oluşturacak. Türkiye elektrikli araçlarda Avrupa’nın üretim üssü olma hedefine hızla ilerleyecek" dedi.

Elektrikli otomobillerin yarıştığı uluslararası motor sporları organizasyonu FIA Elektrikli Touring Otomobilleri Dünya Şampiyonası’nın 2022 takviminin ikinci ayağı 20-22 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. Türkiye yarışının tanıtım toplantısı Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde Haliç Tersanesi’nde düzenlendi. Toplantıya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, FIA-ETCR Seriler Direktörü Xavier Gavory ve EMSO Sportif CEO’su Mert Güçlüer katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Elektrikli Otomobil Yarışları Dünya Kupası’nın bu seneki ikinci ayağının 20-22 Mayıs’ta İstanbul’da düzenleneceğini hatırlatarak, "Otomotiv endüstrisindeki değişim ve dönüşüme paralel olarak, hatta TOGG sebebiyle belki dünyadan da daha erken bir şekilde ülkemizde elektrikli araçlara yönelik giderek artan bir ilgi oluştu. Şüphesiz bu durum otomobil sporlarında da karşılığını buluyor. Bu tarz yarışmalarda vatandaşların ilgisi ile beraber, kamunun desteğinin büyük önem arz ettiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler