HABER

Bakan Varank, AB Komiseri Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye – AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı için bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB Komiseri Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Varank konuşmasında “YDD mekanizmasının ülkemiz ve AB ilişkilerinin ortak çıkarlar ve tam üyelik doğrultusunda yeniden canlandırılmasında önemli bir katkı sunacağına inanıyorum” dedi.

Bakan Varank ve AB Komiseri Gabriel bilim, araştırma, teknoloji ve yenilik alanında ilk defa yapılan Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısına başkanlık etti. Brüksel'deki AB Komisyonu binasında düzenlenen toplantıya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, AB nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Dr. Ali Görçin, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hande Mercan Aygen, Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Çoştu ile Türkiye ve AB tarafından çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.

SOMUT ADIM BEKLİYORUZ

Toplantı kapsamında basına açıklamalarda bulunan Bakan Varank, Taksim saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma gösteren AB yetkililerine teşekkür etti. Türkiye olarak her zaman terörle mücadelede AB ülkeleri başta olmak üzere tüm taraflarla yakın iş birliği içerisinde olduklarını kaydeden Varank, “Muhataplarımızdan da aynı hassasiyeti, aynı dayanışma ruhunu sadece sözle değil somut adımlarla da beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi. Varank, sözü Türkiye’nin AB üyeliğine getirerek “Avrupa Birliği’ne tam üyelik, Türkiye’nin stratejik hedeflerinden biri olmaya devam ediyor. Avrupa Birliği’nin, gündelik siyasi tartışmalara hapsolmadan, Türkiye ile ilişkilerini katılım perspektifi temelinde ilerletmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ANAHTAR ÜLKE TÜRKİYE

Göç, enerji, güvenlik ve tedarik zinciri krizlerinin Avrupa’yı derinden etkilediğini vurgulayan Varank, “Bunlar göz önüne alındığında, Türkiye’nin birlik ve Avrupa için anahtar ülke olduğu aşikar. Dolayısıyla karşılıklı atılacak tüm somut adımlar en az Türkiye’ye olduğu kadar, emin olun Avrupa Birliği’ne de büyük faydalar sağlayacaktır” dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler