EKONOMİ

Bakan Uraloğlu'ndan Kalkınma Yolu Projesi mesajı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Son günlerde gündemimizde olan Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi hepimiz açısından çok önemli bir projedir. İnanıyorum ki bu projenin hayata geçmesi Avrupa Birliği ile olan ortaklığımızı daha da önemli kılacak ve Türkiye'siz bir uluslararası ticari koridor olamayacağı gerçeğini perçinleyecektir." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şişli'de bulunan bir otelde ASECAP (Avrupa Ücretli Yol Altyapı Operatörleri Birliği) Days 2023 İstanbul Zirvesi'ne katıldı. İstanbul Valisi Davut Gül de etkinlikte yer aldıi. ASECAP'ın 50.Yılı kapsamında düzenlenen organizasyona 19 farklı ülkeden 200'den fazla işletme katıldı. Organizasyonda, Avrupa kıtası başta olmak üzere; ulaşım altyapılarına dair finansman modelleri, altyapıların doğal afetlere hazırlanması, sıfır karbon hedefi, yeşil ulaşım ve ulaşım sistemlerinin geleceği konuşuldu. Bakan Uraloğlu, programda konuşma gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'SİZ BİR ULUSLARARASI TİCARİ KORİDOR OLAMAYACAĞI GERÇEĞİ

Türkiye'nin ulaşım konusundaki jeostratejik konumuna vurgu yapan Bakan Uraloğlu, "Özellikle son günlerde gündemimizde olan Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi hepimiz açısından çok önemli bir projedir. İnanıyorum ki bu projenin hayata geçmesi Avrupa Birliği ile olan ortaklığımızı daha da önemli kılacak ve Türkiye'siz bir uluslararası ticari koridor olamayacağı gerçeğini perçinleyecektir" İfadelerini kullandı.

"TEKNOLOJİ GEREKTİREN PROJELERDE ÖNEMLİ MESAFELER KAT ETTİK"

Bakan Uraloğlu, "Ülkemizin uluslararası ticaret açısından ne kadar önemli bir koridor olduğunun bilincinden hareketle son 21 yılda, ileri teknoloji gerektiren büyük ölçekli projelerde de önemli mesafeler kat ettik. Ülkemizi bölünmüş yollar, otoyollar, mega projeler ve akıllı ulaşım sistemleriyle çağın ilerisine taşımanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul Boğazı üzerinde yıllardır vatandaşlarımıza hizmet veren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet asma köprülerinin ardından, ülkemizin en önemli prestij projeleri arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesini hayata geçirdik. Boğazın altında ise karayoluyla geçiş için Avrasya Tüneli'ni, demiryoluyla geçiş için ise Marmaray'ı inşa ettik. İstanbul ile Türkiye'nin diğer büyük sanayi kentleri olan Kocaeli, Bursa, Manisa üzerinden İzmir'i; yüksek standartlı ve kesintisiz bağlayan ve Osmangazi Köprüsü'nü de içeren 426 km'lik İstanbul-İzmir Otoyolu'nu hizmete açtık. Marmara-Çanakkale Otoyol Projemiz kapsamında Çanakkale Boğazı'nın üstüne de Dünya'nın en büyük orta açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü'nü inşa ettik" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler