EKONOMİ

Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye'yi telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Hem ihtiyacı karşılama hem de Türkiye'yi bölgenin veri üssü yapma hedefiyle çalışıyoruz. Hem devlet hem de özel sektör olarak yeni yatırımlarımız ve iş birliklerimizle Türkiye'yi telekomünikasyon merkezi haline getiriyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya'nın Serik ilçesindeki bir otelde düzenlenen Türk Telekom'un 2024 İş Hedefleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantıda Uraloğlu'nun yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO'u Ümit Önal ve yöneticiler yer aldı. Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başladı. Uraloğlu, "Depremden etkilenen kadim illerimizde hayatın normalleşmesi için tüm kurumlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 'Yol medeniyettir' anlayışıyla aziz vatanımızın dört bir yanında, 'Mavi Vatan'da, istikbalimiz olan göklerde çalışma arkadaşlarımızın imzası vardır. Elbette bu hizmetleri yürütürken hızla gelişen teknolojiyle yarıştığımızın farkındayız" dedi.

Gençlik yıllarında babasının iş yerinin telefon numarasını hala ezbere bildiğini söyleyen Uraloğlu, "Bugün içinde bulunduğumuz dördüncü sanayi devrimini, nesnelerin interneti, kuantum bilgisayarlar, bulut bilişim, makineler arası iletişim, blok zincir uygulamaları ve yapay zeka teknolojileri oluşturuyor. Sosyal medya ağları ve dijital platformlar da önemini ve faaliyet sahasını sürekli artırıyor, genişletiyor. Artık dijital teknolojiler, yeni ürün ve piyasaların gelişmesine yol açarak, ekonomik büyümenin en önemli itici gücü haline gelmiştir" diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler