HABER

Bakan Kasapoğlu'ndan önemli açıklamalar

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, devlet yurtlarına ilişkin CNN Türk ekranlarında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Heyecanlıyız, dün ilk ve ortaöğretim süreci başladı. Biz de aylardır hummalı bir çalışma içindeyiz. Çok ciddi bir çalışma ve hamd olsun yurtlarımız bir yaşam alanı olarak tüm yüksek öğretim öğrencilerinin emrinde. Yeni hizmete alacağımız Yurt binalarımızın gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. 800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi var. Bu bir rekor, bu rekoru hep birlikte başardık. 415 bin başvurunun yüzde 80 yerleştirme yaptık. Çarşambadan itibaren ikinci faz çalışmalarımız başladı. Dün gece de ikinci fazın ilk aşamasını gerçekleştirdik. Türkiye'nin gençlerinin yanındayız diyoruz ya, yurtlarımızla, kamplarımızla, binlerce spor tesisi, bunlar da gençlerin, hep biri. Türkiye'nin genç odaklı siyaseti pek çok dünya ülkesinin fersah fersah ilerisinde.

Dünyada eşi benzeri olmayan bir altyapı ve bunu her geçen gün yükselterek daha yukarıya taşıma hedefimiz var. Amacımız bu, bu merkez süreci en güçlü şekilde yürütme adına ve sonraki süreçte yine yurtlarımız koordinasyonunu etkin bir şekilde yürütme adına kurduğumuz bir merkez. Ben buradayım, pek çok randevumu artık buradan gerçekleştiriyorum. Şu ana kadar güzel bir şekilde hep birlikte yönetiyoruz. Yarın da burada bir şölen olacak ve 105 yeni yurt binası açılacak. Yurt yerleştirmelerinde illere ilk gelen öğrenciler, bununla birlikte üniversitelerin açılış tarihleri, öğrencilerimizin kendi özel durumları, her biri ince ince takip ediliyor.

Bu alanlar, özellikle bir barınma alanı değil sadece. 3 çarpı 3 basket alanımızı gördünüz. Biz istiyoruz ki gençlerimiz için burası bir ikinci yuva olsun. Aile hasretini ne kadar minimize edersek o kadar iyi. Biliyorsunuz yurtlarımızın spor kulüpleri var, bu yıl onları farklı bir boyuta taşıyacağız. Türkiye'nin spor devriminde öncelikle tesisleşme, onunla birlikte yeteneklerin keşfi... Bu altyapı inanıyorum ki güçlenerek, büyüyerek, standartlarını artırarak devam edecek.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler