HABER

Bakan Güler, Malezya'nın 66'ncı bağımsızlık günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı

MİLLİ Savunma Bakanı Yaşar Güler, Malezya'nın 66'ncı Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Güler, Özellikle tarihi ve kültürel çeşitliliği, ekonomik alandaki etkinliği ile Malezya, son yıllarda her alanda gelişen ve güçlenen bir ülke haline gelmiştir. Türkiye olarak bizler de köklü tarihi ve kültürel ilişkilerimizin bulunduğu kardeş Malezya'nın bu gelişiminden büyük memnuniyet duymaktayız dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Malezya'nın 66'ncı Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda konuşan Güler, Malezya'nın 66'ncı Bağımsızlık Günü'nü kutlayarak, Malezya Milli Günü vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, bu anlamlı günde sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dost ve kardeş ülke Malezya'nın Milli Günü?nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ayrıca sizlerin şahsında dost ve kardeş Malezya halkına da saygılarımı sunuyor, selamlarımı gönderiyorum. Sözlerimin başında, Malezya'nın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda cesaret ve kahramanlıkla mücadele ederken hayatını feda eden, büyük ve güçlü Malezya'nın ortaya çıkmasında en büyük pay sahibi olan Malezya'nın kahraman şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle yad etmek istiyorum ifadelerinde bulundu.

'MALEZYA HER ALANDA GELİŞEN VE GÜÇLENEN ÜLKE HALİNE GELDİ'
Malezya'nın gelişiminden memnuniyet duyduğunu ifade eden Güler, Malezya, sahip olduğu konum itibarıyla Güneydoğu Asya'da stratejik önemi yüksek olan aynı zamanda Malezya milli marşında da yer aldığı gibi 'İnsanların uyum ve refah içinde yaşadığı' güzel bir ülkedir. Özellikle tarihi ve kültürel çeşitliliği, ekonomik alandaki etkinliği ile Malezya, son yıllarda her alanda gelişen ve güçlenen bir ülke haline gelmiştir. Türkiye olarak bizler de köklü tarihi ve kültürel ilişkilerimizin bulunduğu kardeş Malezya'nın bu gelişiminden büyük memnuniyet duymaktayız. Zira ülkelerimiz ve halklarımız arasında coğrafi uzaklığa rağmen 500 yılı aşkın süredir dostluk ve kardeşlik bağları bulunmaktadır. Geçmişten gelerek günümüze ulaşan bu bağlar, bugün de ülkelerimiz arasındaki çok yönlü iş birliği ve mükemmel ilişkilere zemin hazırlarken ortak geleceğimize de yön vermektedir dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler