HABER

Bakan Ersoy: Deprem bölgesindeki oteller için orta vadeli bir finansman çalışması yapıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Hem Merkez Bankamızla hem Hazine ve Maliye Bakanlığımızla görüşüyoruz. Deprem bölgesindeki oteller için orta vadeli bir finansman çalışması yapıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu. İlk olarak afet koordinasyon merkezini ziyaret eden Ersoy ve Kirişci, daha sonra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün de katıldığı bir toplantı ile depremde yıkılan ve hasar göre tarihi binalar hakkında görevlilerden brifing aldı.

Bakanlar daha sonra tarihi Ulu Camii ile Tarihi Maraş Çarşılarına geçip incelemelerde bulunarak burada yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'ne de geçen Ersoy ile Kirişci, ardından Maraş Kalesi'nde basın toplantısı düzenledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler