HABER

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç açıklaması

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin net konuştu ve "Açık bir şekilde PKK propagandası yapılıyor. İsveç'in bunları sonlandırması gerekiyor. Teröristlerin iadesi ile ilgili somut adımları görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'ye dönmeden önce düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasına "Toplantılarımızda, İsveç'in NATO üyeliği konusunda atılması gereken adımları ele aldık. Şu ana kadar atılan adımlar yetersiz. Terörle mücadelede iş birliği yapılmalı Türkiye-İsveç-Finlandiya daimi ortak mekanizması sadece üyelik süreci ile ilgili değil. Bu mekanizma üyelik sonrasında da devam edecek. İsveç ve Finlandiya'nın katılacağı bir sonraki toplantıya Türkiye'de ev sahipliği yapacağız." sözleri ile başlayan Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti;

"Bugün yaptığımız ikili görüşmelere ek olarak birçok mevkidaşım ile görüşme fırsatım oldu. Bunlardan biri de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba. Biliyorsunuz yarın Akşam Lavrov'u Ankara'daağırlayacağız. Kendisini de ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirttik."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz